• BIST 9419.98
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Bu da renk terapisi yöntemi

Bu da renk terapisi yöntemi
Doğru renkleri seçersek, sorunlarımızla baş etmemiz daha kolay oluyormuş.

Renklerin, psikolojik durumumuzu etkilediği bir gerçek. Doğru renkleri seçersek, sorunlarımızla baş etmemiz daha kolay oluyormuş.

Renklerin hastalıklar üzerindeki etkilerinin eğitimini alan Kişisel ve Ruhsal Gelişim Uzmanı Pervin Vatansever çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Diyor ki; “Sırt ağrısı çeken kırmızı giymeli. Sinirli olanlar yeşilden şaşmamalı...”

Hastalıklar ve renkler arasındaki bağlantılar ne?

Bedenimizde bulunan ve yaşam enerjisinin girişçıkışını sağlayan, tekerlek şeklinde çakralar var. Bunlar, sağlığımızla bağlantılı. Dolayısıyla sık kullandığımız renkler, sadece kişiliğimizle değil, sağlık sorunlarımızla da ilgili ipuçları verir.

Renkler yaşam enerjisini artar ya da düşer mi?

Evet. Dikkat ederseniz, toplumumuzda pek çok kişi depresyon, bunalım ve buhranların pençesinde cebelleşirken, siyah rengi kullanıyor. Oysa siyah renk, kişinin yaşam enerjisini düşürebilir. Bu enerjiyi artırmak isteyenler gözlerini doğa ve gökyüzüne çevirmeli.

Depresyondakiler yeşili tercih etsin

Uykusuzluk sorunu olanlara hangi renkleri öneriyorsunuz?


Uyku sıkıntısı yaşayanlara, yatak odalarını açık maviye boyamalarını öneririm. Çarşaf ve pijama-gecelikte de bu renkten şaşmasınlar. Ayrıca, uyku, aynı zamanda, öte alemle bağlantı kurduğumuz çok özel bir zaman dilimidir. Uyurken bedenlerimizin öte aleme geçişini de sağlamış oluruz. Uykusuzluk çekenlere maneviyata biraz daha yönelmelerini, bu dünyanın madde gerçekliğinden normal düzeye geçmelerini tavsiye edebilirim.

Ya depresyon halinde?..

Depresyondaki kişiler, öncelikle, sevdikleri rengi tercih etmeli. Ama bu renk, siyah olmamalı. Yaşamı, tutkuyu, coşkuyu ve sevgiyi çağrıştıran renkleri kullanmalılar. Kırmızılar, morlar, maviler, pembeler, yeşiller, sarılar...

Kadın hastalıklarından korunmak için seçebileceğimiz renkler hangisi?

Kesinlikle turuncu. Yumurtalıklarında sorun yaşayanlar, erken menopoza girenler, göğüslerinde her türlü fiziksel sıkıntı yaşayanlar turuncuyu sık kullanmalı.

Hangi renk hangi hastalıklara iyi gelir?

KIRMIZI


Kendinizi gergin, güvensiz hissetme, hayatınızdaki eksiklikler, kronik yorgunluk ve ana odaklanamama gibi zihinsel belirtilerle bağlantılıdır. Kronik ağrılar, kan hastalıklar, iskelet sistemi böbreklerde sorun varsa, sırt ağrısı çekiyorsanız, dişlerinizden şikayetçiyseniz kırmızı kıyafetler giyip aksesuarlar taşıyın.

YEŞİL

Seviyor, yeterince karşılık alamadığınızı düşünüyorsanız, yalnızlık çekiyor, sevdiklerinizden uzakta yaşıyorsanız, çok eleştirip yargılıyorsanız, sinirliyseniz üzerinizden yeşili eksik etmeyin. Kalp, cilt ve dolaşım sisteminde sorun varsa bronşit iseniz, yeşil sizin renginiz demektir.

TURUNCU

İlişkilerde sıkıntıları, duygusal dalgalanmaları, bağımlılıkları, cinsel isteksizliği, sıkışmış yaratıcı enerjiyi, depresyonu ve tatminsizliği anlatır. İdrara çıkmakta sıkıntı, kalça ve ellerde sorunlar, eklem ağrısı varsa, turuncu kullanın.

SARI

Kararsızlara, dikkat eksikliği çekenlere, asosyalleştiğini hissedenlere, “Hayır” diyemeyenlere, sarıyı önermeliyim. Her türlü mide, ve sindirim sistemi sorunu için sarıyı tercih edebilirsiniz.

MAVİ

Bu renk; duygularını kendine saklayanlar, kendini ifade etmekte güçlük çekenler, kendi dahil herkese yalan söyleyenler, bağımsız olmadığını düşünenler ve çok konuşanlar için idealdir. Boğazda, boyunda sorunlar ve tiroid problemi yaşayanlar da maviden şaşmamalı.

MOR

Yaşadıklarınızdan dolayı Allah’a tepkili olanlar, ruhsallığını yok sayanlar, kendini dünyevi ihtiyaçlara çok fazla kaptıranlar için en iyi renk, mor.

KOYU MAVİ

Sezgilerinize güvenmiyor musunuz? Kararları hep başkaları mı veriyor? O halde koyu maviyi bolca kullanın. Gözler, beyin ve burunla ilgili sorunlara da bu renk iyi geliyor.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3378 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim