• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

Boy Uzaması için Hangi Doktora Gidilir?

Boy Uzaması için Hangi Doktora Gidilir?
Her insan boyunun belirli bir uzunlukta olmasını ister. Ancak insanların boy uzunluklarının şekillenmesinde genetik faktörlerin rolü çok büyüktür.

Geriye kalan kısımda ise kişinin beslenmesi ve yapacağı çeşitli aktiviteler boy uzunluğunu etkileyebilmektedir. Boy uzaması için hangi doktora gidilir sorusunu soranlar bu konuda özellikle çocuk yaşta kontrol altına alınmasında büyük önem vardır.

Ortalama Boy Uzunlukları Nelerdir?

İnsanların boy uzunlukları cinsiyete, yaşadığı coğrafyaya ve ırka göre değişmektedir. Cinsiyet olarak kadınlarda 170cm boy uzunluğu uzun görülürken erkekler için uzun bir ölçü değildir. Bu uzunluk İskandinav ülkeler için kısa bir ölçü sayılabilirken Çin’de yaşayan kişiler içinse uzun boylu sayılabilmektedir. Ülkemizde ise ortalama boy uzunluğuna bakılarak kısa sayılan uzunluk ise kadınlarda 150cm uzunluğun altındakiler ve erkeklerde ise 170cm uzunluğunun altındakiler kısa olarak görülebilir.

Cücelik Boy Uzunluğu Seviyeleri Nelerdir?

Cücelik olarak adlandırılan durumlarda ise kişinin 100cm ile 140cm arasında olduğu durumlarda görülmektedir. Cücelikte boy uzunluğunun yanı sıra kişide bazı problemlerde görülür. Bu problemler arasında omurgalarda eğrilik, eklemlerde gerçekleştirilen hareketlerde kısıtlılık, kol ve bacaklarda eğrilik durumu gibi problemler görülebilir.

Cücelik durumlarında boy uzaması için hangi doktora gidilir konusunda yapılan tedaviler eklem bozukluklarının giderilmesi ve eklem bozukluklarına bağlı olarak kısa boyluluğun tedavi edilmesi amaçlanır.

Ameliyat ile Boy Uzatma Nasıl Olur?

Boy uzatma ameliyatları için öncelikle doktorun hastayı incelmesi gerekmektedir. Bu konuda özellikle küçük yaştaki çocukların kemik yapıları ve beslenmeleri incelenir. Aynı zamanda hormonal bozuklukların olup olmadığına bakılır. Çocuk eğer ortalama boy uzunluklarının altında ise ve iskelet bozukluklarına sahipse bu bozuklukların giderilmesi ve boyun belirli oranlarda uzatılması için ameliyat yapılabilmektedir.

Boy uzatma ameliyatı oldukça geniş kapsamlı olduğu için ailelerden izin alınır. Ameliyat sonrasında da nasıl risklerin olduğu hakkında bilgi verilir. Ameliyatın yapılması sorasında ise bozuk olan kemikler düzeltilir ve kemikler çeşitli yöntemler ile uzatılır.

Boy Uzaması için Hangi Doktora Gidilir?

Boy problemi yaşayanlar boylarının uzaması için gerekli tedaviler için Ortopedi uzmanına başvurması gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi problemlerin görülmesi ile gerekli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemler genel olarak cerrahi operasyonlar ile gerçekleştirilmektedir. Hastalığınız için hangi doktora gidilir konularında linke tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Boy uzatma konusunda unutulmaması gereken en önemli husus ise kişilerin boy uzunlukları genetik yapılarına ve çevresel faktörleri ile ilişkilidir. Beslenme ise belirli bir seviyeye kadar kişiye katkı sağlar.

Boy Uzunluğu ve Beslenme

Beslenme boy uzunluğu için belirli bir seviyeye kadar etki etse de çok önemlidir. Özellikle küçük yaştan itibaren çocukların yeterli beslenmesi gerekir. Bu konuda yeterli protein, kalsiyum ve diğer vitaminlerin alınması çok önemlidir. Ayrıca boyun uzun olması için bu ürünlerin fazla tüketilmesi insana zarar vereceği için yeterli bir şekilde dengeli olarak tüketilmesi sağlık açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Bu konuyla ilgili olarak alanında uzman hekimlere ücretsiz bir şekilde soru sormak için hemen https://www.doktordanhaberler.com adresine gidebilirsiniz.

İlandır

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 295490 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim