• BIST 9916.22
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 10 °C

Botoks vücuttan sonra dişlere de uygulanıyor...

Botoks vücuttan sonra dişlere de uygulanıyor...
Vücudun birçok bölgesine uygulanabilen botoks, gülüşünüze gölge düşüren diş eti kusurlarının giderilmesi için de kullanılıyor.

Estetik diş hekimliği uygulamaları arasında yer alan pembe estetik sayesinde artık özgürce gülümseyebilirsiniz! Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, diş etlerine botoks ile uygulanan pembe estetikle ilgili merak edilenleri anlatıyor…

Diş etlerinin renk ve seviyesinin sağlıklı bir gülüş için önemli kriterlerden olduğunu belirten Diş Hekimi Kışlaoğlu, estetik bir gülümsemenin yalnızca beyaz, düzgün dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkün olduğuna dikkat çekerek, estetik diş eti uygulamalarına ‘’pembe estetik’’ adı verildiğini söyledi.

SAĞLIKLI DİŞ ETLERİ
Sağlıklı diş etinin açık pembe renkte, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü bir görünümü olduğunu vurgulayan Kışlaoğlu, diş eti bölgesinde en çok karşılaşılan sorunun, gereğinden fazla görünen ya da asimetrik diş eti seviyeleri olduğunu belirtiyor. Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan Gingivoplasti ile diş etlerini düzeltmek mümkün. Lokal anestezi uygulanarak lazerle fazlalık olan bölge çıkarılıyor. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak laminate porselen ya da metal desteksiz zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebiliyor.

DİŞ ETİ KUSURLARINA BOTOKS
Diş Hekimi Kışlaoğlu cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etlerinin görünmesi durumunda burun deliğinin altındaki iki noktaya botoks uygulandığını, böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudağın bir miktar düşüp diş etlerinin görünmediğini belirtti.

Dişler düzgün temizlenmediğinde üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıklarının bakteri ürettiğini belirten Kışlaoğlu, ‘’Bakteri plağı denilen bu birikintiler, diş çürükleri ve diş eti iltihaplarına neden olarak zamanla diş taşlarını oluşturur’’ şeklinde konuştu. Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmaların asit ürettiğini söyleyen Kışlaoğlu, bu durumun diş eti çekilmesine neden olabileceğini hatırlattı. Diş eti çekilmelerinde de botoks uygulaması yapılabileceğini belirten Kışlaoğlu, sağlıklı dişler ve diş etleri için diş temizliğine özen göstermek gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim