• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Boğaz ağrısına doğal tedavi yöntemleri

Boğaz ağrısına doğal tedavi yöntemleri
Antibiyotiksiz tedavi sürecinde bitkisel terapiler hayati derecede önemli.

Evde yapılan ilaçlar boğaz ağrısının verdiği rahatsızlığı azaltmada kullanılabilir. İşte burada sizlere ev yapımı tedavi yöntemlerinden birkaçı

Antibiyotiksiz tedavi süreci biraz karmaşık olsa da bitkisel terapilerin faydası yadsınamayacak derecede önemli. Sarımsak ve altın mühür bitkisi bu süreçte en büyük yardımcılarınızdan ikisi ancak burada biz daha çok diğer yöntemlerden bahsedeceğiz.

1. Günlük beslenmenizden meyve suları da dahil olmak üzere şekeri ve süt ürünlerini çıkartın.

2. Şişliği ve rahatsızlığı azaltmak için saatte bir veya daha sık, tuzlu ılık suyla gargara yapın. 1 bardak ılık suya yarım kaşık tuz ilave ederek karışımı elde edebilirsiniz. Tuzlu su gargarası küçük çocuklar için bile çok faydalı; birazını yutsalar bile hiçbir zararı yok.

3. Suyu eksik etmeyin. Çay veya çorba gibi ılık içecekler boğazdaki rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olur. Eğer çocuklar boğaz ağrısından dolayı içmekte güçlük yaşıyorlarsa bir pipet kullanmak faydalı olabilir. Limon suyu bile tedavi edici özelliğe sahiptir, unutmayın.

4. Hava geçişini düzenlemek için iç mekan nemlendiricileri kullanın.

5. Bitkisel ilaçlar ve takviye ürünler kullanın.

Sarımsak Limonatası: En klasik ve güvenilir tedavi yöntemlerinden biri olan sarımsak limonatası kurtarıcınız olacak. İnce doğranmış 2 diş sarımsağı çeyrek kiloluk bir kavanoza koyun. Üzerine kaynar su ekleyin ve kapağını kapatıp 30 dakika bekletin. Sarımsağı süzerek ayırın. Suya bütün bir limonun suyunu ekleyip, bal ile tatlandırın. Sıcak veya ılık tüketebilirsiniz.
Osha, ekinezya ve propolis içeren bitkisel spreyler, boğaz ağrıları, streptokok ve virüse bağlı enfeksiyonlarda oldukça etkilidir. Altın mühür bitkisi ise güvenilir bir antimikrobiyel ve antienflamatuvardur, ancak tadı çok kötü olduğundan, esansını kullanın. Meyan kökü boğaz pastilleri çaylara katılan klasik bir tedavi yöntemidir. Unutmayın ki meyan kökü hariç, bu ürünlerden hiçbiri hamileler için uygun değildir.

Bitkisel boğaz spreyi malzemeleri: Ekinezya kökü, propolis, çördük otu yaprağı ve çiçeği, adaçayı yaprağı, sarı kantaron. Hamilelikte kullanmayın, emzirme döneminde kısa süreliğine kullanabilirsiniz.
Gaia Boğaz pastilleri (Hamileler ve küçük çocuklar için uygun değildir)

Ricola boğaz pastilleri (limonlu ve ekinezyalı çeşitleri kısa süreli kullanım için hamilelikte uygundur.)
Zinc pastilleri (5 yaş altı çocuklarda kullanılamaz. 5-10 yaş aralığındaki çocuklarda günde 5-10 mg, 10 yaş üstü çocuklarda günde 15-20mg alınabilir.)

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5110 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim