• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

Böbrek taşlarına karşı bol su için

Böbrek taşlarına karşı bol su için
Üroloji Uzmanı Op. Dr. Berk Karataş, böbreklerinde taş bulunan hastaların tedavi olduktan sonra yeniden aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalmaması için bol bol su tüketmesini önerdi.



Üroloji Uzmanı Op. Dr. Berk Karataş, böbreklerinde taş bulunan hastaların tedavi olduktan sonra yeniden aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalmaması için bol bol su tüketmesini önerdi. Karataş, böbreklerinde taş olan hastaların tedavi edildikten sonra yeniden aynı riskle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yaptı.


Böbreklerinde taş bulunan insanlara verilen ilaçların rahatlatma amacı taşıdığına vurgu yapan Karataş, şunları söyledi: `Ailesinde benzer rahatsızlığı olan kişilerde taş oluşma ihtimali artar. Bu durum genetik olduğu için tek seçenek düzenli kontrol yaptırmaktır. Senede bir kez yapılan böbrek ultrasonu yeterlidir. Su içimi yeterli düzeyde olmalıdır. Bunun için tavsiye edilen günlük su miktarı 8-10 bardaktır. `


Belirli yiyecekleri daha az tüketmek gerektiğini söyleyen Op. Dr. Berk Karataş, bu yöntemin daha çok taş tipi belirlenmiş veya metabolik araştırma yapılıp tanısı konmuş hastalarda uygulandığını vurguladı. Taş tipi bilinmeyen hastalarda katı diyet tedavisi uygulanmamasını isteyen Dr. Karataş, en sık kalsiyum oksalat ve fosfat taşları görüldüğü için bazı yiyeceklerin kısıtlanmasını tavsiye etti. Karataş, Ispanak, pancar, buğday, çay, bamya, tatlı patates, çikolata (bitter yada siyah), yer fıstığı, yulaf, üzüm ve kerevizin sık tüketilmesini istedi


 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim