İyi bir çay demlemek için, iyi su kullanmalısınız. Kireçli, klorlu su ile iyi çay yapılamaz. Çayın suyu mutlaka yumuşak, kireçten uzak, tatlı bir su olmalıdır.
Çayınızı mutlaka porselen demlikte yapmalısınız. Çayınızı demlik içine koyduktan sonra ılık su ile bir kere yıkamalısınız. Çay demlendikten sonra bir çay bardağını tamamıyla deminden doldurup tekrar demliğin içine boşaltın. Farkı göreceksiniz.
Saçına kına yakan kadınlar, hazırladıkları kına harcına bir miktar çay ilave ederek daha kalıcı ve güzel bir ton elde edebilirler.
Çayın kirpik diplerinde oluşan çapaklara iyi geldiği herkesçe bilinir. Gözleriniz çapaklanıyorsa, sabahları pamuğu ılık çayla ıslatarak gözlerinizi silebilirsiniz. Çay ayrıca göz çevresindeki şişkinliği de giderir.
Faydası olduğu gibi zararı da bulunan çayın, fazla tüketildiğinde vücutta demir eksikliği, ayrıca çarpıntı, sinir bozukluğu, mide bulantısı, baş dönmesi ve uykusuzluğa sebebiyet verdiği de görülmektedir.
Çay lekesini çıkarmak için, beyaz kumaşları limon suyuyla silin. Renkli kumaşlardaki taze lekeyi yumurta sarısını suyla karıştırarak ovalayın. Eski lekeyi ise gliserinli suyla silebilirsiniz. Halı üzerindeki çay lekesini ise eşit ölçekteki alkol ve sirke karışımı ile çıkarabilirsiniz.
Çay midenize dokunuyorsa, İngiliz usulü sütlü çayı tercih edebilirsiniz. İyi demlenmiş yarım bardak çaya, yarım bardak süt ilave ederek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.
Çaylı kek hiç denediniz mi? Klasik ya da kakaolu kek tarifinize bir su bardağı soğutulmuş demli çay ilave ederek enfes bir kek yapabilirsiniz.