• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 10 °C

Bel fıtığı oluşumu ve tedavisi

Bel fıtığı oluşumu ve tedavisi
Bel fıtığı, deyimin tam anlamıyla özellikle kadınların belini bükmektedir. Fakat durumun tedavisi elbette mümkündür. İşte bel fıtığının oluşumu ve tedavi yöntemleri;

Her gün yüzbinlerce insan bel fıtığı şikâyetiyle hekime başvurmaktadır. Bel fıtığı tüm dünyada büyük bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Hatta kişilerin özel yaşantılarını olumsuz etkilemekte ve hastayı bazen yatağa bağlamaktadır. Bel fıtığının birçok nedeni vardır. Genelde fazla kilolu olmanın bel fıtığına yol açtığı düşünülür. Bel fıtığı sadece kilolu insanlarda görülmez. Bu kişilerin yanı sıra kas yapısı zayıf ama az kilolu kişilerde bel fıtığına yakalanabilir.

Bel fıtığı doğru teşhis edilir ve zamanında tedavi edilirse mutlaka başarılı sonuç alınır. Ancak kulaktan dolma bilgiler uygulanırsa, vücutta kalıcı hasarlar oluşur. Bu hastalık ilaç fizik tedavi ve cerrahi yöntemler ile iyileştirilebilir. Bel fıtığı olan insanlara genelde cerrahi müdahale şartmış gibi düşünülür. Fakat bel fıtığında sanılanın aksine, bazı durumlarda cerrahi işlem ilk seçenek olmayabilir. Özellikle uzun süren ağrılar, idrar kaçırma, ayaklarda kuvvet kaybı gibi şikayetler var ise cerrahi işlem mutlaka şarttır.

Bunların dışında günümüzde uygulanan yeni yöntemlerle bel fıtığında görülen risk oranları en aza indirgenmiştir. Mikro cerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatlarda başarı oranı % 95 civarındadır. Yapılan cerrahi işlem sonrasında hasta yaklaşık 3-4 hafta sonra normal yaşantısına ve işine geri dönebilmektedir. Ancak tedavi sonrası hastaya da birçok görev düşmektedir. Öncelikle tehlikeli hareketlerden kendini korumalıdır. Bel fıtığı omurganın dejeneratif hastalığıdır. Bu nedenle yapılan cerrahi işlem sonrasında hastaya verilen egzersizlerin düzenli yapılması şarttır.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3449 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim