• BIST 9706.84
  • Altın 3064.573
  • Dolar 35.4865
  • Euro 36.5682
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 12 °C

Bel ağrısına dikkat... Bel ağrısı deyip geçmeyin

Bel ağrısına dikkat... Bel ağrısı deyip geçmeyin
Bel ağrısı deyip geçmeyin. Altında yatabilecek çok ciddi hastalıklar olabilir...

Uzm. Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, "40 yaşından önce başlayan, yavaş yavaş gelişen ve zamanla artan, 3 aydan uzun süreli olan ve hareketle azalan bel ağrılılarında iltihaplı eklem romatizmasından şüphelenip buna yönelik araştırmaların yapılması gerekir" dedi.

Özellikle uzun süreden beri bel ağrısı çeken kişilerde dikkat edilmesi gereken konuları anlatan Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanı Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, birçok iltihaplı eklem romatizması olduğunu, bunların en sık görülenleri arasında romatoid artrit ve spondiloartropati denilen hastalıklar olduğunu belirtti.

Özellikler spondiloartropati grubunda inflamatuar bel ağrısı denilen durumun sık görüldüğünü ifade eden Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, "Bu tür hastalarda özellikle 30 dakikadan fazla süren bir sabah tutukluğu, hareketle azalan, istirahatla artan, sabaha karşı uyandıran ağrılar görülür. Hastalığın başlangıçında günlük işler sırasında şikayet olmaz, ilerlemiş hastalıkta şikayetler gün içersinde de kendini gösterir" diye konuştu.

Bu hastalıkların tanısının zor olduğunu ve tanı koymanın uzun sürdüğünü açıklayan Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, "Genelde ortalama tanı koyma süresi 10 yıla kadar geçikebilir, bu da hastalığın sinsiliğini gösterir. Bazı durumlarda özellikle eklem şişlikleri ile kendini gösterenlerde daha çabuk tanı konulabilir. Hastalığın yavaş ilerlemesinden ve kendini tam olarak göstermemesinden dolayı çoğu hasta bel fıtığı veya kireçlenme tanısı ile tedavi almışlardır. Bu tür hastalıklarda erken tedaviye başlanmasının önemi büyüktür. Hastalık eklemlerde yıkıma ve omurgada hareket kısıtlılığına neden olmadan tedavisine başlanması gereklidir. Geç kalınırsa eklem yıkımı olacağından dolayı ilaç yanıtları düşük olur" şeklinde konuştu.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5369 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim