• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 6 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 10 °C

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Neden Olur? Nasıl Önlem Alınır?

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Neden Olur? Nasıl Önlem Alınır?
Doğumdan sonra başlayan ve neredeyse 6-7 ayı bulunan burun tıkanıklıkları anne adaylarını en fazla tedirgin eden durumların başında gelmektedir.

 

Çünkü bu süreçte bebek sürekli hırıltılar çıkardığı için, anne bunun burnundan mı yoksa göğüs kısmından mı geldiğini tam olarak bilemiyor. Bu durumda aileyi tedirgin ediyor ve çocuğun hasta olduğu endişesine kapılmalarına neden oluyor. Öncelikle şunu belirtelim ki, endişelerinde haklılar.

Her hırıltı burundan gelmeyeceği gibi, tam olarak çocuğun nesi olduğunu da bilemezsiniz. Bu durumda yapılacak olan en doğru adım doktora gitmek ve bebeğin tedavi edilmesini sağlamaktır. Bebeklerde burun tıkanıklığı en fazla tedirgin olunan ve doktorlara en fazla başvurulan sağlık sorunları arasında yer almaktadır.

16-06-2015-225149infantil-kolik.jpg

Burun Tıkanıklığı Zararlı Mı?

Bebeğin burnu daha hassas olduğu için, burada ki tıkanıklıklar rahat nefes almasını engelleyecektir. Ne yazık ki bu durumda hırıltı, horlama ve zor nefes alma gibi durumlar olacaktır. Bunları aşmak için bir kaç tedavi bulunuyor. Bunlar her ne kadar masumane sorunlar gibi görünse de, bebeğinize kesinlikle doktorun önerdiği tedaviyi yapmanız gerekiyor. Öte yandan internet üzerinde almış olduğunuz bilgiler doğrultusunda "çocuğumda bir şey yoktur, deniz suyu damlası alarak bu sorunu aşarız" dememelisiniz. Çünkü bebekler kendilerini ifade edemezler ve tamamı ile sizin gözetiminiz altındadır. İşte bu nedenle bebeklerde burun tıkanıklığı ile karşılaştığınız zaman, doktora başvurarak sorunu öğrenmelisiniz.

16-06-2015-234554hisiltili-cocuk-bronsiolit.jpg

Burun Tıkanıklığı Nasıl Giderilir?

Eğer bebeğinizde hastalık nedeni ile burun tıkanıklığı bulunmuyorsa eğer, bu durumda burnu tam manası ile hassas olduğu için tıkanıyordur. Bu tıkanmalara karşı ise tuzlu su ve deniz suyu, burada biriken kalıntıların dağılmasını sağlıyor ve bebekler bunu burun akıntısı olarak dışarı çıkarıyorlar. Hemen hemen her bebeğin karşılaştığı bir durum olması nedeni ile çocuklarınızda böyle durumlar olmasına karşın, günde 5-6 damla burna enjekte etmeniz ile birlikte, bebeğin rahatlamasını sağlamış olacaksınız. Bu konuda Uzm. Dr. Anıl Yeşildal tarafından hazırlanmış olan videoya https://www.doktoramcam.com/bebeklerde-burun-tikanikligi-bebeklerde-hirilti/ linki üzerinden ulaşarak, bebeklerde burun tıkanıklığı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

bebklerde-burun-tikanikligi.jpg

Bebeklerde Hırıltı ve Öksürük Sorunu

Hırıltı ile öksürük arasında büyük fark bulunmaktadır. Hırıltı burundan olabileceği gibi, hastalık nedeni ile de olabilir. Ancak öksürük hastalık belirtisi olmasından dolayı, mutlaka doktora başvurmalısınız. Bazı aileler çocuklarında burun tıkanıklığı olduğunu bildikleri için, öksürdükleri zamanda, sorunun tıkanıklık nedeni ile olduğunu sanarak doktora başvurmazlar. Ama bu çok yanlış bir harekettir. Çünkü her belirtinin farklı sağlık durumlarını beraberinde getirdiğini bilmelisiniz. Özellikle bebeklerde burun tıkanıklığı tedavisi sonrasında halen gelen hırıltılar göğüs bölgesinde gelebilir. Bu durumda anneler bunu daha çabuk kavrayarak, çocuklarında her hangi bir hastalık olup, olmadığını da gözlemleyebilir. Bebeklerin gelişimi üzerine en detaylı bilgiyi alabileceğiniz www.doktoramcam.com sitesi sayesinde merak ettiklerinizin tamamını siteden öğrenebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 11266 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim