• BIST 9695.59
  • Altın 3064.017
  • Dolar 35.4805
  • Euro 36.6015
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Bebekler neden ilk olarak "Baba" der?

Bebekler neden ilk olarak "Baba" der?
Anne karnındayken sizinle iletişim kurmaya başlar. Siz konuşurken ya damüzik dinlerken o bunların farkında olur...

BEBEĞİNİZ daha anne karnındayken sizinle iletişim kurmaya başlar. Siz konuşurken ya damüzik dinlerken o bunların farkında olur. İşte bu nedenle uzmanlar “Bebekle ne kadar erken iletişim kurmaya başlarsanız, bebeğiniz ve sizin aranızdaki bağ o kadar güçlü olur” diyor ve ekliyor: “Bebeğinizle iletişim kurmak için geç kalmayın. Unutmayın ki ona hayatı siz öğreteceksiniz.”

Uzmanlar bebeklerin genellikle ilk kelime olarak baba dediğini çünkü “baba”nın “anne”ye göre söylenmesi daha kolay bir kelime olduğunu belirtiyor. İşte bebeğinizle iletişim kurmanız için bilmeniz gerekenler:

* Bebeğiniz huysuzlanarak ağlıyorsa bu acıktığının göstergesi. Çığlık atarak ağlıyorsa bir yeri ağrıyor demektir. Uykusu geldiğini esneyerek, yüzünü ovalayarak belli etmeye çalışır.

* Bebekler yüzleri incelemeye bayılır ama en fazla 25 cm uzağa odaklanabilirler. Bu da yaklaşık dirseğinizle bileğiniz arasındakimesafe kadardır.

KISA CÜMLELER KURUN

* Konuşurken kısa ve basit cümleler kurun. Bu bebeğin anlamasını kolaylaştırır.

* Bebeğinizle konuşmaya başladığınızda bir şeyi unutmamalısınız: Gülümsemek. Bebekler eğlenceli yüz ifadelerine ve seslere bayılır.

* Eğer her altını değiştirdiğinizde aynı cümleleri kurarsanız, örneğin: “Düğmeleri açalım, bu bacağı kaldıralımgibi...” Bir süre sonra ne dediğinizi anlamaya başlar ve siz söylediğinizde o da hemen dediğinizi yapar.

* Bebeğinizin kelime haznesini geliştirmek için evet/hayır cevabı verebileceği
sorular yerine daha öğretici sorular sorun, örneğin; “Ne içmek istersin, süt ya da su?” gibi.

* Bebeğinizin iyi odaklanmasına yardımcı olmak için arka plandaki sesleri en aza indirin.


Mother&Baby- Hande İlter

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2606 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim