• BIST 9890.76
  • Altın 3019.527
  • Dolar 35.3125
  • Euro 36.4586
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 14 °C

Bebekle ilk yolculuklar

Bebekle ilk yolculuklar
Bir bebekle uzun bir yolculuğunun cehenneme dönüşmemesi için neler yapmalısınız? Uzmanlar, çocuğunuzla uçağa binmeden önce,..

İlk Uçak Deneyimi
Uzmanlar, çocuğunuzla uçağa binmeden önce havayollarından bu konuda bilgi almanızı ve size sağlanacak kolaylıkları öğrenmenizi öneriyor. Bazı hava yolu şirketleri biberon ısıtma, 1 yaşından küçük çocuklar için küçük yatak sağlama, 6 ay ve 3 yaş arası çocuklar için koltuk temin etme gibi kolaylıklar sağlayabiliyor.

Birçok havayolunda tuvaletlerde bebek bezi değiştirme masası ve bebek yemekleri bulunuyor. Dikkat etmeniz gereken noktalardan en önemlisi, bebeğinizin uyku düzenine uyacak uçuşları tercih etmeniz.

Eğer bunu yapamıyorsanız o zaman yanınıza bir sürü oyuncak alın ve yolculuk boyunca onu eğlendirin. Araştırmalara göre birçok bebek, uçağın beyaz burnunu çok rahatlatıcı buluyor! Onu görüp uçağa bindiğinde strese girmiyor ama yine de kalkış ve inişler, bebeğinizin kulağı için zararlı ve can acıtıcı olabilir. Bu anlarda ona süt verin. Yutkunmak rahatsızlık hissini azaltır.

Uzun Araba Yolculuğu Deneyimi
Bir bebekle uzun bir araba yolculuğunun cehenneme dönüşmemesi için neler yapmalısınız? Tıpkı uçak yolculuğunda olduğu gibi bu yolculuğu da bebeğinizin uyku saatine denk getirmeniz çok önemli.

Bazı aileler geceye kadar dayanıp yola öyle çıkmayı tercih eder. Ama siz bunu göze alamıyorsanız o zaman gün içinde birçok kez ara vermeniz gerekebilir. Bebeğiniz huysuzlanırsa onu kendi kendine bırakmak yerine arabayı park edip sorunu birlikte halletmeyi deneyin.

Ayrıca birkaç anaokulu CD'si ve araba için uygun oyuncak temin etmeyi de unutmayın. Bir kere her şeyden önce hepiniz emniyet kemeri kullanın. Bebeğiniz de özel araç koltuğunda seyahat etmeli. Yolculuğunuzda iki saatte bir molalar verin ki miniğiniz hareket etsin.

Özel aracınızla yolculuk yapacaksanız, klima filtresini mutlaka temizletin. Bebeğinizi asla kısa bir süre için bile olsa, tek başına arabada bırakmayın. Yolculuk için sabahın erken saatini tercih edebilirsiniz. Sigara kullanmayın. Bebeğinizin araç tutmalarına karşı sizin için birkaç önlem sıraladık. Hafif gıdalarla, sık ve az beslemek, hafif ve rahat giysiler giydirmek size yardımcı olacaktır. Miniğinize asitli meyve suları içirmeyin. Onu uykuya teşvik edin. Doktora danışmadan ilaç vermeyin.

Mother & Baby

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3603 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim