• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Bozbey’den Sağlıklı Yaşam Vurgusu

Başkan Bozbey’den Sağlıklı Yaşam Vurgusu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mihraplı Kent Parkı'nda vatandaşlarla birlikte sabah yürüyüşü...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mihraplı Kent Parkı'nda vatandaşlarla birlikte sabah yürüyüşü yaptı. Toplum sağlığını korumak ve sağlıklı yaşamak zorunda olduklarını söyleyen Başkan Bozbey, "Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile yapacağımız görüşmelerde, Pazar günleri Bursa'nın bazı cadde ve sokaklarının belirli süre yayalara bırakılmasını isteyeceğiz" dedi.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri alma konusunda desteklemek, yayalar ile bisikletliler başta olmak üzere herkesin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesini teşvik etmek amacıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Bursa'da da spor dolu etkinliklere sahne oluyor. Mihraplı Parkı'nda bir hafta boyunca sabah yürüyüşleri, güvenli bisiklet ve e-skuter sürüş eğitimi, voleybol, mini golf, çocuk survivor parkuru, okçuluk, satranç ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek. Hafta kapsamında Atatürk Caddesi'nde "Arabasız gün etkinliği', Osmangazi, Nilüfer ve Mudanya'da "Yeşile pedalla bisiklet turu', Merinos'ta "Bursa'da paylaşımlı kamusal alanlarda şehri birlikte yaşayalım" temalı panel düzenlenecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamındaki ilk programa katılarak sabah yürüyüşü yaptı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Başkan Bozbey, yürüyüşün ardından bisiklet ve skuter kullandı. Başkan Bozbey, sabah sporuna katılanlara yeşil elma ikram etti. Avrupa Hareketlilik Haftası'nı Bursa'da çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, tüm Bursalıları da programlara davet etti.

"Kirletici unsurları bir kez daha uyarmak istiyorum"

Sağlıklı bir yaşamın nasıl sürdürüleceğinin bir hafta boyunca uzmanlar tarafından anlatılacağını belirten Başkan Bozbey, "Sağlığımızı korumak ve sağlıklı yaşamak zorundayız. Havamızın ve çevremizin temiz olması için bisiklet kullanımını özendirmek, e-skuter gibi çevreci ulaşım araçlarını kullanmak, yürüyüşler yapmak, sağlıklı yaşamak zorundayız. Hem sağlımız hem zamanımız hem de cebimiz için toplu taşımayı, bisikleti, raylı sistemleri kullanalım. Yöneticiler olarak bizler de vatandaşların temiz hava soluyacağı bir çevreyi sağlamalıyız. Maalesef gerekli tedbirler alınmadığı için Bursa'mızın havası kirli. Kirletici unsurları bir kez daha uyarmak istiyorum. Gerekli tedbirleri etkin bir şekilde alacağız. Bizim, çocukların, gençlerin ve her yaştan insanın sağlığı önemli. Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile yapacağımız görüşmelerde, Pazar günleri Bursa'nın bazı cadde ve sokaklarının belirli süre yayalara bırakılmasını isteyeceğiz. İnsanların bisikletleriyle veya yürüyerek alanları kullanmalarını istiyoruz. Bu hafta yapılacak etkinliklerimize tüm Bursalıları bekliyoruz" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 146 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim