• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Bahçelievler'de meme kanseri farkındalığı için yürüyüş ve seminer düzenlendi

Bahçelievler'de meme kanseri farkındalığı için yürüyüş ve seminer düzenlendi
Bahçelievler'de, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında "Yarın Değil, Bugün Gel: Erken Teşhis Hayat Kurtarır" temalı etkinlik düzenledi.

Belediye Başkanı Hakan Bahadır: - "Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde 40 yaş üzerindeki kadınlara yılda bir kez mamografi yapılmaktadır ve tarama hizmetlerimiz tamamen ücretsizdir"

Etkinlik kapsamında Milli Egemenlik Parkı'ndan başlayan yürüyüşte, katılımcılar "Kanserde erken teşhis hayat kurtarır" yazılı pankart açtı ve döviz taşıdı, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığı mesajı verildi.

Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde yürüyüş son buldu. Belediye Başkanı Hakan Bahadır, burada düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Örgütüne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre yaklaşık her 8 kadından birinin meme kanseriyle karşılaştığının görüldüğünü söyledi.

Meme kanserinin kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirten Bahadır, "Bahçelievler Belediyesi olarak hem sağlık hizmetlerimizi hem de bilinçlendirme çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Sağlık Bakanlığımız, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve diğer sağlık kurumlarımızla işbirliği içinde erken teşhisin önemini her fırsatta vurguluyoruz." diye konuştu.

Bahadır, Bahçelievler Belediyesi olarak 2022’de hizmete açtıkları Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi hakkında şunları kaydetti:

"KETEM'de 40 yaş üzerindeki kadınlara yılda bir kez mamografi yapılmaktadır ve tarama hizmetlerimiz tamamen ücretsizdir. Kanser gibi hastalıklarla mücadelede en önemli unsurlardan biri olan erken teşhisle komşularımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca diğer sağlık merkezlerimizle de vatandaşlarımızın her zaman yanındayız."

Programda, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Biriminden Uzm. Dr. Büşra Sandıklı ve Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinden Op. Dr. İksan Taşdelen, kanserin belirtileri, risk faktörleri ve erken teşhisin önemi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Etkinliğe kamu kurumlarının müdürleri ile muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim