• BIST 9709.29
  • Altın 3063.421
  • Dolar 35.4807
  • Euro 36.5858
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 12 °C

Badem uykusuzluğun ilacı

Badem uykusuzluğun ilacı
Vücudumuzun kendisini yenilemesi için kaliteli bir uyku şarttır. Bunun için akşam saatlerinde et, pizza ve çikolatadan uzak durun, badem, çilek, ceviz, süt ve ahudududan destek alın.

Vücudumuzun kendisini yenilemesi için kaliteli bir uyku şarttır. Bunun için akşam saatlerinde et, pizza ve çikolatadan uzak durun, badem, çilek, ceviz, süt ve ahudududan destek alın.

Uyku yaşamında en değerli zaman olduğunu çoğu zaman unuturuz. İşlerimizin bitmesi için uykusuz kaldığımız gibi, bazen de uykusuzluk sorununu ciddi ciddi yaşarız. Araştırmalar son zamanlarda uyku problemi yaşayan insanların sayısı azımsanmayacak kadar arttığını gösteriyor. Bilim adamları sorun karşısında uyanık. Uykusuzluğuna neden olan problemlerin başında psikiyatrik hastalıkların geldiği belirlendi. Bu hastalıklara sahip olanların mutlaka uygun tedavi yöntemleri ile hekimden yardım almaları şart. Buna medikal uyku tedavisi deniliyor. Bunun dışında şişmanlık, uykuda solunum durması, reflü, stres, kalp hastalıkları, troit hastalıkları ve menopoz uykuda sorun yaşanmasını sağlayan diğer hastalıklar.

Sakinleştirici besinlere yönelin

Araştırmalar, uykusuzluğun önlenmesi için beyne odaklanıyor. Beyinde serotonin sentezini uyaran triptofan denilen bir aminoasidin ve melatoninin düzeylerinin yükselmesinin uykunun normal düzeyde seyretmesine neden olduğunu açıkça belirtiyor. Doğada melatonin içeren besin sayısı az iken triptofan hemen hemen birçok hayvansal ve bitkisel besinde var. Ama miktarı oldukça önemli uyku için. İşte uyumanıza yardımcı olacak, derin uykuya sizi rahatlıkla ulaştıracak 5 besini düzenli olarak gün içerisinde ve yatmaya yakın yemek beyinde seratonin düzeyini arttırabilir, melatonin içerdikleri için rahatlamanıza yardımcı olabilir.

Süt: Özellikle kaliteli protein içeriği ve triptofan aminoasidinden zengin olması uyumaya yardımcı olmaktadır. Uyumadan önce ılık içilen sütün triptofan içeriği daha yüksek olacağından sizi hızla uykuya dalma pozisyonuna geçirebilecektir.

Ceviz: Doğal melatonin kaynağı olan ceviz yine uyku için size yardımcı olabilir. Akşam yemeğinden sonra 1 çay bardağı kadar yemek yeterlidir.

Çilek: Yılın belirli mevsimlerinde taze yenilen çilek tam bir uyku düzenleyici. Süte karıştırılabilir, ara öğünlerde yenilebilir. İyi uyku için 20 adet yenmesi gerekir.

Ahududu: Çok nadir bir dönemde tazesini yakalayabildiğimiz ahududunu taze veya dondurulmuş olarak tüketebilirsiniz. Akşam yatmadan önce 1 kase ahududu sizi yatıştıracak ve kesintisiz rahat bir uykuya hazırlayacaktır.

Badem: Doğal melatonin kaynağı olan bu özel kuruyemiş uyku için birebir farklı bir alternatif.

1 çay bardağı kadar güzde istenilen zamanda yemek yeterli. Bu doğal besinleri yedikten 30-45 dakika içerisinde uyku belirtileri başlayacak ve düzenli yaptığınızda kısa süreli olan uykusuzluk sıkıntınızda rahatlıkla uzaklaşabileceksiniz.

UYKUNUN 5 DÜŞMANI

1-İşlenmiş et ürünleri

Yüksek seviyede tyramin içeren işlenmiş et ve et ürünleri, noroepinefrin salgılamasını tetikleyerek beynin uyanık olma süresini uzatıyor. Akşam saatlerinde bu gıdaların aşırı tüketimu uykuyu kaçırabiliyor.

2-ÇİKOLATA

Çikolatanın içeriğindeki bir çeşit aminoasit olan tyrosinmaddesi uykuya dalamama problemine neden oluyor. Özellikle akşam saatlerinde çikolata yenmesi önerilmiyor.

3-ENERJİ İÇECEKLERİ

Akşam yüksek oranda kafein ve taurin içeren enerji içecekleri içmek uykuyu açıyor.

4-DOMATES SOSU, PİZZA, BAHARATLI GIDALAR

Mide yanması, reflü gibi rahatsızlıklar da uykuyu bölebiliyor. Reflüyü tetikleyecek besinleri yatmadan önce yememeye özen gösterin.

5-ALKOLLÜ İÇKİ

Alkollü içkiler toplumdaki yaygın inancın aksine derin uykuya dalmayı engelliyor.
 

Selahattin DÖNMEZ /Star Gazete
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5308 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim