• BIST 9915.76
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Ayaktaki Şişkinlik Kalp Kapak Hastalığı Habercisi Olabiliyor

Ayaktaki Şişkinlik Kalp Kapak Hastalığı Habercisi Olabiliyor
Kalp rahatsızlıklarında erken tanının önemli olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hüseyin Akçalı, "Kalp kapak hastalıklarının belirtileri;...

Kalp rahatsızlıklarında erken tanının önemli olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hüseyin Akçalı, "Kalp kapak hastalıklarının belirtileri; halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, ayaklarda şişkinlik olarak nitelendirebiliriz temel olarak, baş dönmesi, baygınlık. Bunlar kalp kapak hastalığının belirtileri olabilir" dedi.

Uzman doktor, kalp kapak hastalıklarının son yıllarda özellikle ileri yaştaki kişilerin sıklıkla karşılaştığını belirtiyor. Kişilerin yaşam standartlarını etkileyen bu hastalık, düzenli tedavisinin yapılmadığı takdirde ölümle sonuçlanabiliyor.

Diyarbakır'da Dicle Memorial Hastanesi'nde Uzman Doktor Hüseyin Akçalı, geçirilmiş kalp krizi sonrası özellikle kalp kapak hastalığını ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kalp kapaklarının vücutta 4 tane bulunan, kan akışını sağlayan ve kan akışına yön veren kapaklar olduğu bilgisini veren Dr. Akçalı, "Kalp kapak hastalıkları, zamanla yaşa bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi geçirilmiş enfeksiyona bağlı konjenital olarak ya da travmaya bağlı ortaya çıkabilir. Geçirilmiş kalp krizi sonrası da kalp kapak hastalığı ortaya çıkabilir. Kalp kapak hastalıklarının belirtileri; halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, ayaklarda şişkinlik olarak nitelendirebiliriz temel olarak, baş dönmesi, baygınlık. Bunlar kalp kapak hastalığının belirtileri olabilir" dedi.

Kalp kapak hastalarının düzenli takibinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Akçalı, "Kalp kapak hastalarının düzenli takip yapmaları kesinlikle şart. Hastalık çeşidine göre, derecesine göre aylık veya yıllık periyodik olarak takip öneriyoruz. Özellikle ileri yaşta daha çok kalp kapak hastalığı görmekle birlikte çocuk yaşlarda ve erişkin yaşlarda da görebilmekteyiz. Genetik faktörler nadir de olsa kalp kapak hastalıklarını etkileyebiliyor" ifadelerinde bulundu.

Kalp kapak hastalıklarının hayati risk oluşturabileceğini vurgu yapan Akçalı, şunları kaydetti:

"Özellikle son dönemde ilerlemiş kalp kapak hastalıkları, ölüm dahi her türlü riski içerebiliyor. Düzenli takip ve tedaviyi bunun için öneriyoruz. Hastalığı olan bireylerin özellikle önce takiplerini aksatmamaları gerekiyor. Kardiyoloji polikliniğinde hekimin belirlediği aralıklı düzenli bir şekilde takibinin yapılması gerekiyor. Gerektiği noktada da cerrahi işlem yapılması gerekiyor. Kalp kapak hastalığı olan vatandaşların ileri efor sarf eden spordan uzak durması gerekiyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim