• BIST 9497
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Astımdan akdeniz beslenme şekli ile korunabilirsiniz!

Astımdan akdeniz beslenme şekli ile korunabilirsiniz!
Sağlıklı ve uzun bir yaşam için uzmanların ısrarla önerdiği Akdeniz tipi beslenmenin bir yararı daha ortaya çıktı!

AKDENİZ TİPİ BESLENME İLE ASTIMDAN KORUNUN

Prof. Dr. Yonca Tabak: Akdeniz tipi beslenme çocuklarınızı alerji ve astımdan koruyor

Sağlıklı ve uzun bir yaşam için uzmanların ısrarla önerdiği Akdeniz tipi beslenmenin bir yararı daha ortaya çıktı. Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, son yıllarda yapılan araştırmaların, Akdenizlilere has beslenme şekli ile beslenen anne adaylarının bebeklerinde ve bu tip beslenme ile büyüyen çocuklarda, alerji ve astımın daha az görüldüğünü ortaya koyduğunu açıkladı.

Akdeniz tipi beslenmenin bizi, modern yaşamda maruz kaldığımız kimyasalların hasarından koruyacak antioksidanları bol miktarda içerdiğine dikkat çeken Yonca Tabak, “Bitkisel gıdaların ağırlıkta olduğu Akdeniz tipi beslenmede taze meyve, sebze, tam tahıllar, kuruyemişler ve baklagiller bol tüketilmektedir. Bitkisel gıdaların antioksidan içeriği, hayvansal gıdalara oranla daha yüksektir. Ayrıca bu gıdalar vücutta yakılıp enerjiye çevrilirken doku hasarına neden olan daha az atık madde üretirler. Bu unsur Akdeniz tipi beslenmenin temel taşıdır” dedi.

Sağlığa Giden Yol: Akdeniz

Balığın, Akdenizlilere has beslenmenin yaşam uzatıcı temel taşlarından biri olduğunu belirten Yonca Tabak, bu gıdanın en az atık madde üreten hayvansal et olması ve dokuları tamir edici omega 3 yağ asidi içermesi nedeniyle daha çok tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Tüketilen balıkların açık deniz balığı olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Yonca Tabak, “Süt ve süt ürünleri bu beslenme şekli kapsamında günaşırı tüketilmektedir, süt yerine peynir ve yoğurt daha çok tercih edilmektedir” diye konuştu.

akdeniz_tipi_beslenme_01.jpg

Kırmızı Yerine Beyazı Tercih Edin

Prof. Dr. Yonca Tabak, Akdeniz tipi beslenmede haftada 3-4 kez balık ve tavuk eti tüketildiğine dikkat çekerek, kırmızı etin haftada bir kez veya daha az tüketildiğinin altını çizdi. Hayvansal etler içinde kırmızı etin vücutta yakılırken daha fazla atık madde oluşturduğunu dile getiren Yonca Tabak, çocuklarda demir, çinko, kalsiyum gibi mineraller için hayvansal gıdalara yüklenmek yerine bitkisel kaynaklardan yararlanılmasının yerinde olacağını belirtti.

Kırmızı etin az tüketilmesinin Akdeniz tipi beslenmenin alerji ve astımı önleyici etkileri içinde yer aldığını vurgulayan Dr. Tabak, “Son yıllarda yapılan araştırmalarda Akdeniz tipi beslenen anne adaylarının bebeklerinde alerji ve astımın daha az görüldüğü, çocuk doğduktan sonra da bu tip beslenmeye devam edilmesi halinde ileride alerji ve astım gelişiminin daha az olduğu gözlenmiştir” dedi.

 

Kolay kilo vermenin 10 ipucu!
Bu ipucu sizi zayıflatabilir!
Funda yaprağı yağları yakıyor
Kilolar yatağa girmesin!
Hangi baharat nasıl zayıflatıyor?
Kilo kontrolü bu 2 hormona bağlı!
A'dan Z'ye obezite ile mücadele yolları!
Karatay: D vitamini zayıflatıyor
Metabolizmayı hızlandırmanın 8 yolu

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4970 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim