• BIST 9420.42
  • Altın 2828.714
  • Dolar 34.3437
  • Euro 36.3635
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

"Aralıklı oruç" ile vücudunu ramazana hazırlayanlar orucu daha rahat tutuyor

"Aralıklı oruç" ile vücudunu ramazana hazırlayanlar orucu daha rahat tutuyor
Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Gençyürek Yılmaz:

"Ramazan öncesi birçok kişi vücudunu hazırlamak adına 'aralıklı oruç' veya 'uzun süreli açlık' gerektiren farklı beslenme şekillerini uyguluyor. Bu yöntemle porsiyonlarını azaltarak ramazan orucunu daha kolay ve sağlıklı bir şekilde geçirebilirler"

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Gençyürek Yılmaz, ramazan öncesi birçok kişinin vücudunu hazırlamak adına "aralıklı oruç" veya "uzun süreli açlık" gerektiren farklı beslenme şekillerini uyguladığını belirterek, "Bu yöntemle porsiyonlarını azaltarak ramazan orucunu daha kolay ve sağlıklı bir şekilde geçirebilirler." ifadelerini kullandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, ramazan ayına sayılı günler kaldığını, 23 Mart'ta başlayacak ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından da çok önemli olduğunu bildirdi.

Aralıklı orucun, diyet yöntemi değil, beslenme şekli olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ramazan öncesi birçok kişi vücudunu hazırlamak adına 'aralıklı oruç' veya 'uzun süreli açlık' gerektiren farklı beslenme şekillerini uyguluyor. Bu yöntemle porsiyonlarını azaltarak ramazan orucunu daha kolay ve sağlıklı bir şekilde geçirebilirler. Diyabet gibi kronik hastalıkları bulunmayanlar ramazan ayı sonrasında da daha küçük porsiyonlarla aralıklı beslenmeyi sürdürebilir."

Sağlıklı kişilerin "aralıklı oruç" beslenme yöntemini uygulayabileceğini belirten Yılmaz, "Hamile kalmak isteyenler, gebe, emziren, çocuk ve metabolizması zayıf kişiler için uygun değil. Uzun süre açlık gerektiren bir beslenme şekli olduğundan diyabet hastalarında tavsiye etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Aralıklı orucun daha çok hangi besinlerin tüketilmesi değil, hangi saatlerde tüketilmesi gerektiğini belirleyen bir beslenme şekli olduğunu aktaran Yılmaz, bu beslenme tarzının birkaç farklı modeli olduğunu, uygulama isteğinin başında kişilerin klasik diyet yöntemlerinden sıkılmış olması ve değişik yöntemler ile kilo kaybı isteği bulunduğunu belirtti.

Yılmaz, "Bu beslenme şeklinin temel mantığında diyet kısıtlarından çok beslenme saatiyle ilgili kısıtlar bulunduğundan son dönemde insanlar için cazip hale geldi. Sürekli aynı düzende beslenme programı uygulayan kişilerin metabolizmalarını şaşırtmaları adına denenebilir. Uzun vadede yaşam tarzı haline geldiği takdirde kilo kaybından daha çok kilo kontrolü sağlayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1793 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim