Kısa adı ASATUF olan Uluslararası Ankara Sağlık Turizm Federasyonu, örgütlenmesini genişletmeye devam ediyor.
Uluslararası Ankara Sağlık Turizm Federasyonu, Türkiye'de sağlık turizmini geliştirmek ve büyütmek için yurtiçi ve yurtdışında yeni atamalar yaparak etkisini ve gücünü artırmaya devam ediyor. ASATUF Başdanışmanı Ramazan Baykara, Genel Başkan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve yönetim kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda teşkilatlanmalarını hızlandırarak, sağlık turizmi alanında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etme kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi. Ekonomik anlamda ciddi bir girdisi olan sağlık sektörüne katkı sağlayacaklarına inandıkları teşkilatlarını hızlıca kurmaya devam edeceklerini belirten Baykara, yeni atamalarla ilgili, "Yönetim kurulu kararı ile Doğu Anadolu Bölgesi başkanlığına Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Acil Tıp Uzmanımız Prof. Dr. Şükrü Gürbüz hocamızı atadık. Yine Ege Bölgesi başkanlığına ise alternatif tıp alanında ve endemik bitkiler üzerinde birlikte ciddi çalışmalar yaptığımız Tarım Ekonomisti Ahmet Gözlükaya'yı getirdik. Genç, dinamik ve enerjisi yüksek olan Dr. Abdurrahman Yurtaslan ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tıbbi sekreter olarak görev yapan Merve Gülnihal hanımın da federasyonumuzun başdanışmanı olarak atanmasını uygun gördük. Atanması yapılan tüm ekip arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, ülkemiz ve milletimiz adına önemli işlere imza atacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
Doğu Anadolu Bölgesi başkanlığına atanan Prof. Dr. Şükrü Gürbüz yaptığı açıklamada, "Bu görevi içtenlikle kabul ettiğimi belirtmek isterim. Özellikle Avrupa'da en çok nakil yapan karaciğer nakli enstitüsü ile birlikte kardiyoloji kliniği ve girişimsel radyoloji bölümünden Prof. Dr. İsmail Okan Yıldırım hocamızın dünya çapında duyurulması ve daha fazla hastanın iyileşmesi adına federasyon olarak görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz" dedi.
Ege Bölgesi başkanlığına atanan Ahmet Gözlükaya ise, Türkiye'de alternatif tıp alanında rağbet gören bitkilerin bulunduğunu ifade ederek, "Mesela kantaron otu ve yağının faydaları saymakla bitmez. Çörek otu, altın otu, kekik ve ada çayı türlerinin yağı, kremi, gıda katkı maddesi ve baharat amaçlı kullanımı insan sağlığına büyük faydaları kanıtlanmıştır. Kırlangıç otu, göz kuruluğuna olan faydası tam bir bitki. Bütün bunların yanında Anadolu'da 3 bin çeşit endemik tür, on bin civarında da faydalı bitkiler olduğu literatürde geçmektedir. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut hocamızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle bitki profesörü olması bizim için gurur verici" ifadelerine yer verdi.