• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 13 °C

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ergen nüfusunun profilini çıkarıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ergen nüfusunun profilini çıkarıyor
Bu yıl Türkiye Ergen Profili Araştırması'nın üçüncüsü için saha çalışmalarını başlatan Bakanlık, 36 ilde yaklaşık 60 bin haneyi tarayacak, buralarda yaşayan yaklaşık 7 bin ergenle görüşülecek.

Her 5 yılda bir tekrarlanan "Türkiye Ergen Profili Araştırması" ile Türkiye'de yaşayan 12-18 yaş arası gençlerin karşılaşabileceği bedensel, sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunların saptanması ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik sosyal politikalar üretilmesi amaçlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'deki ergen nüfusun daha yakından tanınması, ergenler ile ilgili veri ihtiyacının karşılanması, politika ve uygulamalara temel oluşturacak bilgilerin elde edilmesi amacıyla başlattığı Türkiye Ergen Profili Araştırması’nın (TEPA) üçüncüsü için saha çalışmalarını başlattı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki 2008'de gerçekleşen ve her 5 yılda bir tekrarlanan Türkiye Ergen Profili Araştırması ile Türkiye’de yaşayan 12-18 yaş arası gençlerin karşılaşabileceği bedensel, sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunların saptanması, bu veriler ışığında gençlerin ihtiyaçlarına yönelik sosyal politikalar üretilmesi amaçlanıyor.

İkincisi 2013 yılında yapılan araştırma serisinin üçüncüsüne 2019 yılında başlayan Bakanlık, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelediği araştırmanın saha çalışmasını kasım ayında uygulamaya koydu.

Saha çalışmalarında 36 ilde yaklaşık 60 bin hane taranacak ve yaklaşık 7 bin ergenle görüşülecek.

Araştırma 3 başlıkta yapılacak. Birinci kısımda hanede yaşayan bütün bireylerin yaş, cinsiyet, eğitim ve sağlık durumları, ikinci kısımda konut özellikleri, ev sahipliği, gelir kaynakları gibi haneye ilişkin sorular yer alacak. Üçüncü kısımda ise ergen nüfusa sağlık durumu, okul ve eğitim hayatı, çalışıyorsa iş hayatı, evdeki yaşam koşulları, ailenin sağladığı sosyal destek, arkadaş çevresinin özellikleri ve arkadaş ilişkileri, madde kullanımının olup olmadığı, fiziksel olarak zarar görüp görmediği, sosyal medya alışkanlığı gibi sorular yöneltilecek.

Üçüncü kısımdaki toplam 11 modül, 131 soru ve yaklaşık 200 önermenin içerdiği araştırmanın bulgularının ise gelecek yıl kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3003 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim