Anne ve babaların büyük yanılgıya düştüğü 6 yaş dişleri konusunda dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Ekrem Doğruöz, meydana gelen çürükler nedeniyle çekilen dişlerin çocuklar için ilerleyen yaşlarda sorun olabileceğini kaydetti. Çocukların 6 yaş dişlerinin anne ve babalar tarafından "Nasıl olsa değişecek" düşüncesiyle ihmal edildiğini, bu ihmalin de aynen toprakta meydana gelen heyelana benzeyen ağız ve diş yapısı bozukluklarına yol açtığını belirten Dr. Doğruöz, "Çocuklarda 6 yaşında hakiki dişler çıkar.
Bu sırada ağızda yaygın bir çürük varsa, 6 yaşındaki hakiki dişlerde çürüme meydana gelir. Anne ve babalar ne yazık ki, 'dişler nasıl olsa değişecek' diye bir yanılgıya düşüyor. Tabii bu arada çürük devam ediyor ve aile dişi çektiriyor. 6 yaş dişi çocuğun ömür boyu ağzında kalacak olan dişleridir. 12 yaşından sonra da çocuğun artık ağzında süt dişi yoktur. Artık ana dişe geçilmiştir. Yani 6 yaş dişi, bizim için çok kilit bir diştir. Maalesef bu konuda duyarlı hareket edilmiyor.
Bu dişler çekildiğinde daha sonra çıkan dişler ağızda düzensiz ve çarpık bir şekilde çıkabiliyor. Diş dizimi bozulabiliyor. Kısaca ağızdaki denge bozuluyor ve aynen topraktaki heyelana benzetebileceğimiz bir ağız yapısı oluşuyor. 6 yaş dişleri bir nevi erozyona karşı ağaçlandırma sistemidir" dedi.