• BIST 9961.34
  • Altın 2965.752
  • Dolar 35.151
  • Euro 36.5037
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 12 °C

Ağız kokusu neden olur? Nasıl kurtuluruz? Ne yapmamız gerek?

Ağız kokusu neden olur? Nasıl kurtuluruz? Ne yapmamız gerek?
Diş Hekimi Deniz Kantar, ağız kokusunun nedenlerini anlattı... Ağız kokusunun sebep olduğu sosyal ve psikolojik problemler biyolojik problemlerden daha fazladır.

Ağız kokusunun sebep olduğu sosyal ve psikolojik problemler biyolojik problemlerden daha fazladır.

Bir bireyle yakın temas olmaksızın ağzında kötü bir koku hissediliyorsa ve bu o kişinin yediği ya da içtiği şeylerden dolayı değilse ve bu koku günler boyu devamlı hissediliyorsa kişi kendi farketmese bile bu duruma o kişide ağız kokusu problemi var demektir.

Ağız kokusu bulaşıcı bir durum değildir ve mutlak suretle tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Sigara, sarımsak vb. şeyler ağız kokusu yapmaz onlar kendi kokularını yayar. Ağız kokusu insan vücudunu içinde kendi oluşur. Sabahları uyandığımızda ilk birkaç saat ağız kokusu hissedilebilir bu fizyolojik bir olaydır sonradan geçer, bu durum herkes de hissedilebilir.

Kişi her zaman kendi ağız kokusunun hissedemez burada tespitte önemli olan başkalarını rahatsız edecek kadar hissedilmesidir.

AĞIZ KOKUSUNUN NEDENLERİ?

Çürük dişler, sağlıksız dişetleri, kötü protezler.

Boğaz kaynaklı olanlar tonsiller (bademcikler), farenks (boğaz) ve sinüslere bağlı sinüzitlerden dolayı ağız kokusu oluşur.

Sindirim sistemi kaynaklı ağız kokuları, gastrit, ülser, reflüye bağlı olanlardır.

Akciğerlere bağlı herhangi bir hastalıktan dolayı ağız kokusu oluşabilir.

Psikolojik ağız kokusu ise takıntılı insanlar en ufak bir durumda ağızların koktuğunu düşünür ve devamlı şikayet ederler.

AĞIZ KOKUSUNUN NASIL TEDAVİ EDİLİR ?
Ağız kokusunun en sık görülen nedenlerin başında ağızdaki diş, dişeti, dil üzerinde oluşan paslı görünümlü tabaka ve uyumunu kaybetmiş protezlerden dolayı kaynaklanmaktadır. Dişetlerine bağlı ağız kokuları olanlar ise ağız bakımı eksikliği nedeniyle oluşmuş diştaşlarından ve iltihaplı dişetlerinden kaynaklanır. Bizim yani diş hekiminin yapacağı kontrollü muayeneden sonra ağız kokusuna neden olan etken belirlenip kolaylıkla ortadan kaldırılabilir. Çürük dişlere dolgular ya da kanal tedavileri yapılarak giderilebilir. Gerekirse protezler yenilenir veya dişeti tedavisiyle kolaylıkla halledilebilir. Hastaya doğru ağız bakımı anlatılır ve 6 aylık periyodlarla diş hekimi kontrolüne gidilmesi önerilir.

Ağız kokusu tedavi edilmezse kişide güven kaybı ve içine kapanıklık ile sonuçlanabilir.

Cosmoturk

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim