2010 yılında Sağlık Bakanlığı ile imzalanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü” çerçevesinde üç aşamadan oluşan “Türkiye’de Meslek Hastalıkları Konusunda Tespit, Tanı ve İSG Profesyonellerinin Duyarlılığının Artırılması Projesi” başlatıldı.
Bu doğrultuda, projenin 1.Aşaması 2011 yılında gerçekleştirilmiş olup proje kapsamında sosyal tarafların ve hekimlerin güvenlik kültürü ve meslek hastalıkları konusunda bilgilendirilmeleri için, 22 ilde seminerler düzenlendi. Düzenlenen seminerlerde 4 bin 305 kişiye Güvenlik Kültürü ve Meslek Hastalıkları konularında bilgiler aktarılmış “Meslek Hastalıkları Tanı Rehberi”, meslek hastalıkları konulu afişler ve broşürler hazırlanarak basımı yapıldı ve dağıtıldı. Projenin 1.Aşaması her iki Bakanlığın çabası ve işbirliği ile başarıyla tamamlandı.
2012 yılında Projenin ikinci aşamasında meslek hastalıkları sağlık kurulu raporlarını düzenlemeye yetkili Sağlık Bakanlığına bağlı 68 Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulda görev alacak altı ana branş hekimlerinin meslek hastalıkları konusunda bilgi düzeylerinin arttırılması ve farkındalıklarının oluşturulması amaçlanmış, bu çerçevede 24 ildeki 68 Eğitim ve Araştırma Hastanesinden toplam 260 hekim programa katıldı.
2013 yılında ise Projenin üçüncü aşaması kapsamında, meslek hastalığı tanısı koymak için 2008 yılında yetkilendirilen devlet üniversite hastanelerindeki öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve asistanların meslek hastalıkları konusunda bilgi düzeyi ve farkındalıklarının artırılması amacıyla bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.