Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel yaptığı açıklamada, genetik alanında en son teknolojileri kullanan ve uygulayan laboratuarların Biruni Üniversitesi’nde kurulduğunu belirterek, bu alanda Türkiye’nin dışa bağımlılığına da önemli ölçüde son verilmiş olacağını söyledi.
2014-2015 öğretim yılında eğitime başlayacak olan Biruni Üniversitesi’nin amaçları ve eğitim sistemi ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel, Biruni Üniversitesi’nin kurulmasındaki amacın Türkiye ve dünyadaki sağlık sorunları üzerine araştırmalar gerçekleştirecek, katma değer oluşturacak, yetkin araştırmacılar ve akademisyenler yetiştirmek olduğunu belirtti.
21. Yüzyıl’ın Birunilerini yetiştirmek üzerine ‘Biruni’ isminin kurgulandığını söyleyen Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Dünyada yaklaşık 65 milyon sağlık profesyoneli vardır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Eski çağlarda sadece hekimlik ve eczacılık olarak ortaya çıkan sağlık profesyonelliğinde bugün sayısı 40’ı aşan sağlık mesleği bulunmaktadır ve ülkemizde bu mesleklerin önemli bir kısmı yasa ile tanınmış durumdadır. Biruni Üniversitesi bu mesleklerden sayısal doygunluğa ulaşılan birkaçı dışında, hepsinin fakülte veya bölümlerini açmış bulunuyor. ‘Yalnızca sağlık ve sağlığın her alanında varlık’ ana düşüncesi kuruluş stratejimizi oluşturmuştur” diye konuştu.
Biruni Üniversitesi’nin 2014 - 2015 öğretim yılında eğitime başlayacağını belirten Prof. Dr. Adnan Yüksel, şöyle devam etti:
"Tamamı sağlık bölümlerinden oluşan 6 Fakülte, 3 Enstitü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile ülkemizdeki bütün sağlık branşlarında toplam 33 bölümlü A’dan Z’ye bir sağlık üniversitesi olacak.
Biruni Üniversitesi, 30 bin metrekare kapalı alan, 17 bin metrekare yeşil alan, 5 bin metrekare kafeterya ve sosyal alan, 2 konferans salonu, fitness center, kapalı ve açık basketbol sahaları ile öğrencilerine geniş bir sosyal yaşam imkânı sağlayacak”
Genetik alanında en son teknolojileri kullanan ve uygulayan laboratuarların Biruni Üniversitesi’nde kurulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel , “Yüzlerce hastalığın tanı ve tedavisi yeni nesil DNA dizileme teknolojisiyle kolayca yapılabilecek. Böylelikle insanın tüm genetik yapısı Biruni Üniversitesi laboratuarlarında incelenebilecek. Bu alanda ülkemizin dışa bağımlılığına da önemli ölçüde son verilmiş olacak” şeklinde konuştu.