• BIST 10473.47
  • Altın 2608.904
  • Dolar 33.1715
  • Euro 36.249
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Bursa 28 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 30 °C

9 Aylık Bebeğin Düğümlemenen Bağırsağı Ameliyatsız Tedavi Edildi

9 Aylık Bebeğin Düğümlemenen Bağırsağı Ameliyatsız Tedavi Edildi
Çorum'da ilk kez bağırsak düğümlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırılan 9 aylık çocuk ameliyatsız tedavi yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Çorum'da ilk kez bağırsak düğümlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırılan 9 aylık çocuk ameliyatsız tedavi yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Edinilen bilgilere göre, kanlı ishal ve genel durum bozukluğu nedeniyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 9 aylık bebeğe halk arasında "bağırsak düğümlenmesi" olarak bilinen invajinasyon tanısı konuldu. Yapılan değerlendirmeler neticesinde invajinasyonun düzeltilmesi için transrektal yoldan işlem yapılması kararı alındı. Radyoloji Kliniği Eğitim Görevlisi ve Çocuk Radyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Altan Güneş ve Çocuk Cerrahisi Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar tarafından acil serviste bebeğin düğümlenen bağırsağı ameliyata ihtiyaç kalmadan tedavi edildi.

Konu hakkında bilgi veren Çocuk Radyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Altan Güneş, "İnvajinasyon veya halk arasındaki adıyla barsak düğümlenmesi, çocuk hastalarda sık görülen, erken tanı ve tedavi gerektiren, genellikle kanlı ishal, karın ağrısı ve genel durum bozukluğu gibi şikayetlerle hastaneye başvuru sebebi olan, tedavi edilmediği takdirde barsak delinmesi, barsak kaybı ve ağır vakalarda ölüme kadar gidebilecek ciddi bir acil durumdur. Tedavisinde ameliyata alternatif seçeneklerden birisi olarak ultrasonografi eşliğinde redüksiyon seçkin merkezlerde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu sayede hastaların hastanede kalış süresi azalmakta, hastalar cerrahi yöntemlerin olumsuz yan etkilerinden korunmakta ve hızla, bazen aynı gün iyileşebilmektedirler" dedi.

Başhekim Prof. Dr. Sinan Zehir ise Çorum'da ilk defa uygulanan bu etkin tedavi yöntemini başarıyla uygulayan Doç. Dr. Altan Güneş ve Prof. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar'a teşekkür ederken hastanemizde tüm birim ve bölümlerde her geçen gün güncel tıbbın gerektirdiği şekilde yeni uygulamaların artarak ve çeşitlendiğini belirtti.

Çocuk Radyolojisi Uzmanı Dr. Güneş'in öğretim üyesi kadrosuna katılmasıyla radyolojik çocuk hastalıkları tanısında hastanenin büyük kazanım sağladığını belirten Başhekim Prof. Dr. Zehir, bu çerçevede hastaneye yeni kazandırılan tıbbi cihazlar yanı sıra, birim ve üniteler ile Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Türkiye'nin seçkin sağlık merkezleri arasındaki yerini pekiştirdiğini sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim