BCG aşısı yıllardır az gelişmiş ülkelerde, çocukları veremden korumak için kullanıldı.
Organik gıda 'efsanesi'ni yıkan araştırma
Ancak Harvard Tıp Fakültesi’ndeki uzmanlar klinik bir deneyde aşının 1. Tip diyabet hastalarında insülinin yükselmesine neden olduğunu tespit etti.
Ekibin lideri Dr. Denise Faustman, aşıyla şeker hastası bir fareyi tedavi ettiklerini söyledi. Skype aracılığıyla konuşan Faustman, deneyin insanlarda da olumlu sonuç verdiğini açıkladı.
Dr. Denise Faustman, “Dört hafta arayla verilen çok az miktardaki iki doz aşının bile, kötü hücreleri öldürdüğünü ve şaşırtıcı biçimde pankreasın yeniden insülin üretmeye başladığını gördük.” diyor.
Birinci Tip diyabet, insülin üreten hücreleri yok ediyor. Bu yüzden de hastalar sürekli olarak kan şekerlerini ölçüyor ve gerektiğinde insülin enjekte ediyor.
Faustman BCG aşısının Ölü Tümör Faktörü olarak bilinen TNF hormonunu tetiklediğini söylüyor.
Dr. Denise Faustman: “Verem aşısı yapılanların vücudunun TNF hormonu ürettiği 20 yıldır biliniyordu. Bu da tam da bizim istediğimiz bir hormon. TNF ilaç değil, o yüzden, biz, aşıyı kullanarak TNF hormonunu tetikleyip, 1. Tip şeker hastalarını tedavi etmeyi umuyoruz.”
BCG aşısı verem mikrobunu belirlemede kullanılan cilt testlerinde pozitif sonuç veriyor.
Doktor Faustman, 1. Tip diyabetin tedavisinde bu aşının hangi dozda kullanılması gerektiği sorusuna hala yanıt aradıklarını, ancak bu yanıtı bulmanın uzun sürebileceğini söylüyor.
Kalitesiz uyku ders başarısını düşürüyor!