• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 19 °C

7 hastalığın devası 7 şifalı bitki

7 hastalığın devası 7 şifalı bitki
Geleneksel beslenme başta olmak üzere yaşam şartlarının dayattığı hızlı beslenme alışkanlıkları, kanser, kalp hastalıkları, şişmanlık, kabızlık gibi rahatsızlıklara yol açıyor.

Geleneksel beslenme başta olmak üzere yaşam şartlarının dayattığı hızlı beslenme alışkanlıkları, kanser, kalp hastalıkları, şişmanlık, kabızlık gibi rahatsızlıklara yol açıyor. Bu hastalıklara yakalanan kişiler, tedavilerini tamamlayıcısı olan şifalı bitkilere yöneliyor.


Bitkilerin, hastalıklara karşı korunmada ve beslenmede önemli olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Canan Uysal, `İnsanlar doğru beslenmediklerinde bir çok hastalıkla karşı karşıya kalabilirler. Bizler de bu konuda doğal yöntemleri de tedavimizin tamamlayıcısı olarak kullanıyoruz` dedi.


SiNDiRiME BiBERiYE


Vücutta yağların yakılmasında yardımcı olan biberiye, sindirim problemlerinde bire birdir. Biberiye çiçeklerinin neden mavi olduğuna dair efsanevi ve güzel bir hikayesi vardır. Mısır`da kutsal bir ailenin bezgin kızı olan Mary pelerinini biberiyenin beyaz çiçekleri üzerine örtmüş. Mary`nin peleriniyle çiçekler mucizevi olarak değişerek mavi renkte olmuş. Biberiye aynı zamanda, kas ağrısı, iştah kaybı gibi küçük sindirim problemleri, hafif bulantı ve mide gazı tedavilerinde kullanılır. Biberiye yaprakları, çeşitli maddeler içerir. Biberiye çayı, cilde sürüldüğünde genişlemiş gözenekleri sıkıştırır.


ROMATİZMADA AHUDUDU


Ağaç çileği ve sultan böğürtleni olarak tanınır. Türkiye`de; Ege, Marmara, Karadeniz bölgelerinde yetişir. Kullanılan kısmı, meyve, çiçek ve yapraklarıdır. Meyveler tamamen olgunlaştıkları zaman toplanır. Yaprakları boğaz hastalıklarında gargara için kullanılır. Çiçeklerinden romatizma ve nikris (gut) hastalıklarında faydalanılır. Taze olarak, şeker ve böbrek hastalıklarında perhiz yiyeceği olarak istifade edilir. Halk arasında ishal ve ateşli hastalıklara karşı tavsiye edilir.


YORGUNSANIZ BADEM


Meyvesi ancak çağla halindeyken yenir. Olgunlaştıktan sonra, sert kabukla kaplı olan içi yenir. Hekimlikte kullanılan kısmı da burasıdır. Badem, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle içilirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.


ALERJİYE KARŞI ÇÖVENOTU


Çiçekleri; pembe, beyaz olup, salkım şekl i n d e d i r. Köklerin dövülmesinden çöven elde edilir. İdrar söktürür. Terletir, ateşi düşürür. Vücuda rahatlık verir. Kusturur ve balgam söktürür. Cilt hastalıklarında da faydalanılır. Kökünün temizlenme özelliği vardır. Kaşıntı ve alerjiye iyi gelir.


GÖZALTI KIRIŞIKLIĞI İÇİN


1yumurta sarısı, çeyrek limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytin yağını karıştırıp 30 dakika dinlendirin. Bunu temiz bir cilde sürüp 1 saat bekletin. Ardından ılık suyla temizleyin.


MİDE ÜLSERİNE EĞİR OTU


Meyveleri yeşilimsi renktedir. Çiçekleri, siyahımsı-erguvani renklidir. İştahı açar, mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide ekşimesini geçirir. Mide ülserini iyileştirir. İdrar ve adet söktürür. Dişetlerini kuvvetlendirir. Ter söktürür, ateşi düşürür ve ağrıları dindirir. Kusturur, aksırtır. Sinirleri yatıştırır. Sarılık ve nikris tedavisinde de kullanılır.


GÖZ SORUNUNA ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ


Üzüm çekirdeğinde bulunan antioksidan etki, E vitamininden 50, C vitamininden de 20 kat güçlü. Bilim adamları ona `gençlik besini` diyor. Görme yetisini geliştiriyor. Cildi güzelleştiriyor. Periferal dolaşımı dramatik bir şekilde iyileştiriyor. Santral sinir sistemi dokularını koruyor. Histaminleri (alerji ataklarındaki suçlu) üreten enzimlerin salgılanmasını önlüyor. Eklemlerin, arterlerin, kılcal damarların ve bedenin diğer dokularının esnekliğini korumasına yardımcı oluyor.

 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim