ÖNLEMLERİ ALINDIKTAN SONRA HERKESE YAPILIR
İmplant herkese yapılır mı?
Çok sigara içenler ve şeker hastaları için risklidir. Bu tip durumlarda implant operasyonunun başarı oranı biraz düşebilir. Diyabet kontrol altında olduğu zaman sorun kalmaz. Yüksek tansiyon hastaları ve bazı kalp hastaları da implant yapılması riskli gruptadır. Ancak gerekli önlemler alındıktan sonra herkese uygulanabilir.
ÇOCUKLARA OLMUYOR
Yaşlılar için uygun mu?
Yaşlılık, implant operasyonu için tek başına bir engel teşkil etmez. Üstelik, tedavi sonrasında hasta için beslenme çok daha rahat ve zevkli bir hale gelecektir. Bu olumlu gelişme, ileri yaştaki kişilerin hayata bağlanması açısından da önemlidir.
Çocuklar için uygun mudur?
10'lu yaşlarda olan ve kafa yapısı gelişimini tamamlamamış çocuklara implant uygun değil. Yerleştirilen implant, çene kemiği ve kafa kaidesi büyüdükçe uyumsuzlaşabilir. Bu nedenle16 yaşından önce uygulamıyoruz.
STERİL OLMALARI GEREKİR
İmplantlar steril olmazsa, çok büyük sorunlarla karşılaşabiliriz. İmplantı kemikle temasta olan yüzeye yerleştirme aşamasında hiçbir şeye dokunmamak son derece önemlidir.
HAMİLELERE ZARARI YOK KANSERE DE NEDEN OLMAZ
İmplantın, kanser yapma olasılığı var mı?
Hayır... Onlarca yıldan beri her sene dünyada 10 milyonlarca insana implant yapılıyor ve uygulama sonucu kimsede kanser oluştuğuna dair bir bilgi yok.
Ağzında implant olanlar MR çektirebilir mi?
Evet çektirebilirler. İmplant, mıknatıslanma özelliği olmayan titanyumdan yapıldığı için manyetik alanlarda sorun teşkil etmez. Yalnızca bulunduğu bölgede görüntüde bir bozukluğa yol açar.
İmplant, hamilelik döneminde risk oluşturur mu?
İmplantın ne anne adayına ne de bebeğe hiçbir zararı yoktur. Rahatlıkla kullanılabilir.
ESRA TÜZÜN