• BIST 10000.72
  • Altın 3024.254
  • Dolar 35.3204
  • Euro 36.4496
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

"5 yılda 50 yıllık bir hastane gibi ilerledik"

"5 yılda 50 yıllık bir hastane gibi ilerledik"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin 5 yılda 50 yıllık bir hastane gibi ilerlediğini söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin 5. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Laçiner, "Tıp fakülteleri, üniversiteler için prestijli yatırımlar olduğu kadar maliyetli ve zorlu yatırımlardır. Gerek tıp eğitimi, gerekse tıp alanındaki araştırma ve uygulamalar üniversitelerin zamanını, enerjisini ve kaynaklarını kendisine çeker. Bu nedenle pek çok üniversite bu alana girmekten çekinir” dedi.

Laçiner, 2011 yılı itibariyle 55 kadar öğretim üyesi bulunan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi son 3 yılda büyük bir atılım gerçekleştirerek yaklaşık 130 öğretim üyesine ulaşmış, doktor sayısını ise 200’ün üzerine çıkartmayı başarmıştır. Böylece öğretim üyesi sayısında % 100’ü aşan bir büyüme yaşanarak kadro açısından bölgenin en büyük hastanesi haline gelinmiştir. ÇOMÜ’nün bu alandaki orta vade hedefi ise en az 250 öğretim üyesi ve toplamda en az 500 doktordur. 5. yaşında hastanemiz tüm personel sayısını ise 600’ün üzerine çıkarmıştır. Yeni binalarımızın tamamlanmasıyla birlikte hedeflediğimiz personel sayımız ise en az 2.500’dür. Hastanenin günlük poliklinik sayısı ise son 3 yılda 350’den 1.300’lü rakamlara çıkmıştır. Hastanemiz bünyesinde 18 yataklı yoğun bakım ünitesi, 40 polikliniği, 7 gün 24 saat hizmet veren 8 ameliyathanesi ve laboratuvar ve üniteler ile birlikte her türlü tetkik isteğe cevap verebilecek 160 yataklı bir sağlık kurumu haline gelmiştir. Uzman ve deneyimli sağlık personeli ile beraber tıbbın her dalında kaliteli sağlık hizmeti vermeyi amaç edinmiş olan hastanemiz, her türlü hastanın tanı ve tedavisini yapabilecek teknik donanıma sahiptir” diye konuştu.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 5. Yılındaki en önemli sorununun mekan darlığı olduğunu söyleyen Laçiner, “Kepez Meydanı’nda kadın-doğum hastanesi olarak yapılmış olan bir alanda faaliyetlerini sürdüren hastanemiz, aynı mekânda genişleyebilmek için her türlü çabayı göstermiş, ne yazık ki bu alanda genişleme imkânı yeterince bulunamamıştır. Mekân darlığı hizmet kalitesini etkileyeceğinden Nedime Hanım’da ek ofisler açılmış, ancak bu tür geçici çözümler ihtiyaca karşılık olamamıştır. Karşılaşılan zorluklar ve beklentileri karşılayamayan yetersiz destekler ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin büyümemesi için gerekçe olamazdı. İnsanlar şifa beklerken, öğrencilerimiz ve akademik personelimiz eğitim ve bilim yapmak için, hizmet etmek için sabırsızlanırken ÇOMÜ Yönetimi’nin görevi mazeretler üretmek değil, çözüm üretmek olmalıydı. ÇOMÜ de bunu yaptı” şeklinde konuştu.

Çanakkale’ye Türkiye’nin en gelişmiş hastanesini getirebilmek için çalıştıklarını belirten Laçiner, “ÇOMÜ Yönetimi Terzioğlu Yerleşkesi girişinde yaklaşık 74.000 metrekare kapalı alana sahip, 5 bloktan oluşan Tıp Fakültesi ve Hastanesi yatırımına karar vermiştir. Sağlık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’nın onay ve desteği ile yapılacak olan yatırım tamamlandığında Kepez’deki hastanenin büyüklük olarak 7 misli olacaktır. Hastanemiz tamamlandığında Türkiye’nin sayılı hastanelerinden biri unvanını alacaktır.İlk bloğun kaba inşaatının Aralık ayında tamamlanmasını ve sonrasında ince işlere geçilmesini bekliyoruz. Diğer 4 blok için ise inşaat başlamıştır, halen bölgenin temel atılmaya hazır hale getirilmesi işlemleri sürmektedir. Buradaki 4 bloğun tamamlanmasının ise 1,5 yıl içinde tamamlanması umulmaktadır. Yeni hastanemizin inşaat bütçesi gibi donatı bütçesi de oluşturulmuştur. Toplamda ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 100 milyon lirayı aşan bir yatırım olması beklenmektedir. Hastanenin bir an evvel devreye girmesi ve Çanakkale’ye hizmet verebilmesi için sevgili Çanakkalelilerin ve iş dünyasının katkıları da işlerimizi kolaylaştıracaktır. Bir Tıp Fakültesi’ne bağışta bulunmak günümüzde yapılabilecek belki de en büyük hayır işi olacaktır. Çünkü bu sayede hem eğitime, hem bilime, hem kamu sağlığına, hem de bölgesel kalkınmaya katkı verilmiş olacaktır.

Yeni blokların devreye girmesiyle birlikte Kepez Meydanı’ndaki pek çok ünite kademe kademe ana binalara taşınacaktır. Bu dönem zarfında Nedime Hanım ve Kepez birimleri çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim