PELİNG İLE YILARIN İZİ
Peeling'in amacı, üst tabakadaki hücrelerin soyularak atılması ve alttan canlı deri gelmesini sağlamaktır. Peeling iki ya da üçer hafta arayla dört ile altı seans arasında yapılır. Peeling işlemi için kullanılacak asidin gücü, kişinin cilt yapısı ve mevcut olan soruna göre belirlenmektedir.
güneşe hayır
Peeling sonrası ciltte kızarıklık, hafif kabuklanma, kepeklenme gibi bulgular gözlenebilir. Yeni gelen deri, güneşe karşı çok hassastır. Bu aşamada güneşten korunmak çok önemlidir.
GENÇLİK GARANTİLİ REÇETE
Yaşınızdan büyük görünmemek için öncelikle beslenmenize özen gösterin.
Günde en az altı saat uyumak cildinizi rahatlatır.
Su için. Su, cildin nemlenmesi açısından faydalıdır.
Sigara, derinin oksijen temasını engelleyerek, cildin yaşlanmasını hızlandırır. Sigara içiyorsanız bırakın!
Sebze ve meyve tüketimine önem verin. Bunların içeriklerinde bulunan antioksidanların sadece sağlığımız değil cildimiz için de olumlu etkileri bulunmaktadır.
Güneşten uzak durmak, yaşlanmanın geciktirilmesi açısından çok önemlidir. Kış aylarında bile düzenli olarak güneş koruyucu kullanın.
MEYVE ASİTLİ KREM CİLDİ IŞIL IŞIL YAPAR
Meyve asitli kremler, ciltteki ölü tabakanın atılmasını kolaylaştırmakla birlikte cilde parlaklık da kazandırır. Bu ürünlerin özellikle gece kullanılması tavsiye edilir. Göz çevresindeki erken yaşlanma belirtilerini hafifletmek için de 'dermokozmetik' ürünlere başlanmalıdır.
LEKELER AZALIR
30'lu yaşlar, ölü derinin soyulmasını sağlayan peeling uygulamaları için çok uygun zamandır. Peeling; hem oluşmaya başlayan erken kırışıklıkların yerleşmesini durdurur, hem de lekelerin tedavisini sağlar. Özellikle derinlere nüfuz ettiği düşünülen lekeler üzerinde etkilidir.