• BIST 10025.76
  • Altın 2976.723
  • Dolar 35.1352
  • Euro 36.6264
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 11 °C

20 dakika yürüyün selülitten kurtulun

20 dakika yürüyün selülitten kurtulun
Kadınların en büyük dertlerinden selülit, özellikle yaz aylarında hayatı kabusa çevirebiliyor.

Portakal kabuğu görünümlü bu dertten kurtulmak için stresten, sigaradan ve alkolden uzak durun, bol bol kurbağalama yüzün ve egzersiz yapın

Hepimiz kilo vermenin formülünü biliyoruz; kalorisi düşük yiyecekler yiyeceğiz, bol bol hareket edeceğiz ve aldığımız kaloriden daha fazlasını harcayacağız. İyi ama tüm bunlar, bazılarımız için, pürüzsüz ve formda görünen bir vücuda sahip olmak için yeterli olmuyor. Derinin alt tabakasında, yağ dokusunun hemen çevresinde oluşan selülit, derinin üst bölümünde pütür pütür bir görüntü bırakıyor ve fiziksel olarak kendine güvensizliğe neden oluyor. Zayıf, şişman pek çok kadın, kalça ve baldır çevresindeki, çıkıntılı görüntüden oldukça rahatsız oluyor. Selülitlerin bir gecede ortaya çıkmadığı malum. Uzmanlar sağlıksız yaşam koşulları, dengesiz beslenme, fazla alkol alma, sigara tiryakiliği ve bedensel hareketsizliğin, uzun vadede selülitin vücutta yerleşik hâl almasına neden olduğunu söylüyor. Hamilelik ve menopoz gibi dönemlerde, hormonal seviyelerde meydana gelen iniş çıkışlar da sorumlu bir diğer faktör... Selülitlerinizden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız, daha az stresli bir yaşama ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeye ihtiyacınız var... Selülit oluşumunun durdurulması veya erken dönemlerdeki selülitin ortadan kaldırılmasında, en ucuz yöntemlerden biri de egzersizdir. Yağların azaltıldığı bir diyetle birlikte yapılacak egzersizler, selüliti ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Haftada üç kez, 30'ar dakika uygulanacak egzersizler, dolaşım sistemini de güçlendirir. Egzersiz selülitli bölgelerde dolaşımın artmasını ve kas hareketleri sayesinde de lenf akımının hızlanmasını sağlar. Ayrıca kaslara gerginlik verir.

KALÇA VE BASEN ÇALIŞMALI
Özellikle,selülitin geliştiği kalça, basen bölgelerindeki kasları çalıştıran egzersizler fayda sağlar. Kurbağalama yüzmek, bacak iç bölgelerindeki kasların gerginliğini artırır ve selülit için iyi bir egzersiz oluşturur. Hızlı bir tempodaki 20'şer dakikalık yürüyüşler de genel olarak kalça ve bacak bölgeleri için yararlıdır. Haftada üç-dört kez yapılmalıdır. Parmak uçlarında yükselmek ve inmek, bileklerin daha ince ve kasların daha gergin görünmesini sağlar. Bu hareket 15-25 kere, her gün tekrarlanmalıdır.

DERECE DERECE SELÜLİT

DERECE 0 SELÜLİT:
Deri iki parmak arasında sıkıldığında bile ortaya çıkmaz.
DERECE 1 SELÜLİT:
Ayakta dururken ve yatarken selülit görülmez. Deri sıkıldığında portakal kabuğu görünümü ortaya çıkar.
DERECE 2 SELÜLİT:
Ayakta dururken selülit görülür ancak yatarken kaybolur.
DERECE 3 SELÜLİT:
Ayakta ve yatarken selülit görüntüsü ortaya çıkar.

ANTİSELÜLİT BANYOSU
Beş damla tarçın yağı, yarım bardak ılık sütle karıştırılır ve sıcak banyo suyuna eklenir. Banyo süresi en fazla beş dakika olmalıdır.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2777 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim