• BIST 9351.53
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

2. Çocuk Felci Aşılama Çalışmaları Başlıyor

2. Çocuk Felci Aşılama Çalışmaları Başlıyor
Batmanda çocuk felci aşı kampanyasının 2.turu 21-27 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Çocuk felci aşısı ikinci turu başlıyor

Çocuk felci hastalığı (poliomiyelit), çocuk felci virüsünün neden olduğu ve hastalığa yakalanan bazı çocuklarda kalıcı felce yol açabilen bulaşıcı enfeksiyon hastalığını tarihe gömmek amacıyla ikinci tur aşılama çalışmalarının başlayacağı belirtildi.

Konu hakkında yapılan açıklamada “Hastalık en sık 5 yaşından küçük çocuklarda görülür. Virüs, özellikle hijyen koşullarının kötü olduğu bölgelerde bir çocuktan, diğer çocuğa dışkıyla kirlenmiş besin ve sular ile ağız yoluyla bulaşır.

Çocuk felci hastalığının tedavisi yoktur ancak hastalıktan korunmak için etkin aşısı mevcuttur. Çocuk felci aşısı çok güvenli ve etkili bir aşıdır. Ülkemizde 1963 yılından bu yana uygulanmaktadır.Ülkemizde çocuk felci vakası bulunmamaktadır ancak çocuk felcinin dünyadan tamamen ortadan kaldırılması hedefine ulaşmak için rutin aşılama hizmetlerini destekleyen aşı kampanyalarına ihtiyaç vardır.

Kampanyanın amacı çocuk felci virüsünün ülkemize girişini ve yayılmasını engellemektir. Bu kapsamda İlimizde çocuk felci aşı kampanyasının 2.turu 21-27 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kampanyada, kapı kapı dolaşılarak 0-59 ay arasındaki tüm çocuklara, daha önceki aşılanma durumlarına bakılmaksızın -tam aşılı dahi olsalar- çocuk felci aşısı uygulanacaktır. Ayrıca aile sağlığı merkezleri gibi merkezi yerlerde aşı istasyonları oluşturulacaktır. Bu uygulamada yapılan aşılar ek doz olup rutin aşının yerine geçmemektedir.

1. basamak sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğu sahada aşılama çalışmalarında görev alacaktır ve hedef gruptaki tüm çocukların aşılanması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın sağlık personellerine gerekli kolaylığı sağlamaları kampanyanın başarısı İçin büyük önem arz etmektedir” denildi. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4321 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim