• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 9 °C

10 Yıldır Süren Şikayetleri 1 Saatlik Holep Ameliyatı İle Son Buldu

10 Yıldır Süren Şikayetleri 1 Saatlik Holep Ameliyatı İle Son Buldu
10 yıldır prostat sorunu nedeniyle idrarını yapmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Adil Sarıbaş, LİV Hospital hastanesinde 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan...

10 yıldır prostat sorunu nedeniyle idrarını yapmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Adil Sarıbaş, LİV Hospital hastanesinde 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat cerrahisi (HoLEP) ile sağlığına kavuştu.

Erkeklerin korkulu rüyası olan prostat büyümesinin tedavisinde geliştirilen ve büyüyen prostatı tamamen çıkaran HoLEP yöntemi ile hastaların sağlığına kavuşmaları kolaylaşıyor. 10 yıldır prostat sorunu nedeniyle idrarını yapmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Adil Sarıbaş, 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat cerrahisi (HoLEP) ile sağlığına kavuştu.

Yöntem ile ilgili bilgilendirmede bulunan Liv Hospital Gaziantep Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Sarı, "Prostat, idrar yapma sıkıntısı başta olmak üzere cinsel hayatı da olumsuz etkiliyor. İyi huylu prostat büyümesinde yapılan açık ameliyatlarda hastanın tedavi ve ameliyat süreci uzun sürerken, son yıllarda oldukça sıklıkla başvurulan kapalı yöntem olan HoLEP sayesinde hastalar 1 saatlik bir işlemin ardından ameliyat kesiği olmadan gündelik hayatlarına dönebiliyorlar" dedi.

Ameliyatın nasıl yapıldığı hakkında bilgi veren Op. Dr. Sarı, "HoLEP (Holmium Lazerle Prostat Enükleasyonu) iyi huylu prostat büyümesi (BPH) tedavisinde, ileri lazer teknolojisinin kullanıldığı güncel cerrahi bir yöntemdir. Prostat dokusunun tamamını temizleyip dışarı alabilen kapalı bir işlemdir. Büyük prostatlarda açık cerrahiye benzer sonuçlar veren konforlu bir yöntemdir" ifadelerini kullandı. HoLEP ameliyatının genel anesteziyle veya hastanın belden aşağısı uyuşturularak yapıldığının altını çizen Op. Dr. Sarı, "İşlem idrar kanalından kameralı özel aletlerle girilir. Büyüyen prostat dokusu dikkatli bir şekilde lazer ile kapsülden ayrıştırılır ve mesane içine atılır. Mesane içine atılan prostat dokusu başka bir aletle (morselatör) parçalanıp vakumlanarak vücut dışına alınır. Ardından hastaya sonda takılarak işleme son verilir. Çıkarılan prostat dokusu, muhtemel kanser varlığı araştırılması için patolojiye gönderilir" ifadelerini kullandı.

"HoLEP ameliyatı hastanede yatış süresini kısaltıyor"

HoLEP ameliyatının kazanımlarından bahseden Op. Dr. Sarı, "Prostatın tekrar etme riski yoktur, kan sulandırıcı kullanan hastalar için güvenlidir, kanama riski düşüktür, idrar yaparken yanma hissi (disüri) yaşanmaz, sertleşme problemi beklenmez. Çok kısa sürede sonda çıkarılır, hastanede yatış süresi kısadır" dedi.

Op. Dr. İbrahim Sarı, 50 yaşın üzerinde her erkeğin senede bir defa üroloji uzmanına muayene olması ve PSA testi yaptırması gerektiğini tavsiye ederek, bu basit kan testi ile prostat kanserinin erken teşhis edilebileceğini ifade etti.

"10 yıldır prostat sıkıntısı çekiyordum"

HoLEP ile ameliyatının çok rahat geçtiğini dile getiren Adil Sarıbaş, "Bu kadar yıl ameliyat için beklememeliymişim, artık rahat bir şekilde idrarımı yapabiliyorum. Dr. İbrahim Sarı ve ekibine çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 590 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim