Yaşam sürenizi uzatmak ve genel sağlığınızı korumak için 1 dakikadan daha az bir süre içinde uygulayabileceğiniz 5 maddeyi açıklıyorum. Elbette sonsuza kadar yaşayamazsınız.
Ancak, daha uzun ve daha sağlıklı yaşamak için yapabileceğiz birçok şey var. Ve yapabilecekleriniz, düşündüğünüzden daha kolay. İşte işin iyi tarafı: Bütün bu alışkanlıklar bir dakikadan bile az sürede yapılabilir.
Yumurta tüketin
Yumurta hem güçlü bir protein kaynağıdır hem de size pahalıya mal olmaz. Birçok insan yumurta tüketmenin kan kolesterolü seviyesini artırdığını düşünüyor ancak bu doğru değil.
-Yumurta bir B vitamini olan kolin içeriyor ve kolin beyindeki iltihaplanmayı azaltarak Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürüyor.
-Günde iki yumurta yemek günlük protein ihtiyacınızın yüzde 26’sını karşılar ancak günlük önerilen kalori miktarının yüzde 10’undan daha azını içerir. Bu yüzden yumurta kilo vermenize de yardımcı olabilir.
-Protein bombası yumurta kemiklerinizi korur ve vücudunuzu kuvvetlendirir.
-Yumurta sarısındaki antioksidan ve diğer besin maddeleri körlüğün başlıca sebebi olan maküler dejenerasyonu önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda retinayı güneşin UV ışınlarına karşı korur.
Öneri: Yarım düzine yumurtayı hafta başından haşlayın. Her gün bir tane tüketin ve sağlığınız için doğru bir adım daha atmış olun.
2. Krom Polinikotinat alın
Uzmanlar, 2050 yılına kadar her 3 Amerikalı’dan birinin şeker hastası olacağını tahmin ediyor. Bu kronik hastalığı önlemede krom polinikotinatın hayati önem taşıyan bir besin takviyesi olduğu ortaya çıktı. Araştırmalara göre bu mineral insülin üretimini düzenlemeye, kan şekeri seviyesini düşürmeye ve zararlı etkilerine karşı korumaya yardımcı oluyor.
Öneri: Günde 200 mikrogram krom polinikotinat alın.
3. Kalp atış hızınızı her gün kontrol edin
Her gün kalbinizin atış hızını kontrol ederek kendinizi kalp krizi veya felç riskine karşı koruyabilirsiniz. Sayım işlemi ise çok basit: İşaret ve orta parmağınızı tam başparmağınızın altından, el bileği kemiğinize yerleştirin. 10 saniye boyunca atışları sayın. Bu sayıyı 6 ile çarparak dinlenme halindeki nabzınızı elde edersiniz. Örneğin, 10 saniye içinde 6 kalp atışı saydıysanız ve 6 ile çarparsanız, bu dakikada 36 atışa denk gelir. Yetişkinler için ortalama dinlenen kalp atışı sayısı dakikada 60-80 arasındadır. Eğer kadınsanız ve dinlenme halindeki nabzınız 90’ın üzerindeyse bir kalp rahatsızlığından dolayı ölme riskiniz 3 kat daha fazladır. Yeni bir araştırmaya göre, kalp atış hızınız 10 atışın üzerine çıkmaya devam ediyorsa, kalp hastalığı riskiniz yüzde 16 artıyor.
Öneri: Dinlenir haldeki nabzınızı her sabah yataktan kalkmadan önce ölçün. Eğer yüksekse veya her ay artmaya devam ediyorsa, doktorunuza başvurun.
4. Yediklerinize Pancarı Ekleyin
Yeşil sebzeleri tüketiyorsunuz, tamam. Ancak kırmızılara da yer vermeniz gerekiyor. Pancar, o güzel renginden çok daha fazla şey sunuyor. Kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak vücut boyunca kan akışının düzenlenmesini sağlıyor. Ayrıca vücuda oksijen sağlanmasına yardımcı olan ve anemiyi (kansızlık) önleyen demir bakımından zengindir.
Öneri: Pancar suyunuza, havuç, maydanoz ve elma da ekleyerek her gün içebilirsiniz. Yapımı da hem basit hem de masrafsızdır.
5. Kendinize masaj yaparak stresten kurtulun
Stres, vücudunuzun her bölümüne zarar verebilir ve kronik hastalıklara neden olabilir. Özellikle kadın olmak üzere birçok insan stresi ve gerginliği başlarında ve yüzlerinde tutuyor. İşte kendi kendinize uygulayarak stresinizi azaltabileceğiniz masaj:
- Ellerinizi sanki iki başparmağınızı havaya kaldırmışsınız gibi yapın. Sonra bu şekildeyken ellerinizi yatay pozisyona getirin ve başparmaklarınızı burun köprüsünün yanlarına, kaş kemiğinin altına gelecek şekilde yerleştirin. 8-10 saniye boyunca bastırın ve nefes alın.
- Daha sonra başparmaklarınızı ve işaret parmaklarınızı kaşlarınızın başlangıç yerinin birazcık üzerine getirin. 8-10 saniye boyunca nazikçe sıkın ve nefes alın.
Öneri: İkinci masaj tekniğini gün boyunca örneğin bilgisayar başında uzun süre boyunca oturduğunuz zaman uygulayın.
Orgazma ulaşmak ne kadar sürüyor?
Normal bir erkek 3’le 5 dakika arasında orgazma ulaşabilirken bu süre kadınlarda 4 katına kadar çıkabilir. Bu da birçok kadının her cinsel birliktelikte orgazm olamamasının nedenlerinden biri. Eğer orgazm olabilmek için kadın kendini baskı altında hissediyorsa bu cinsel birlikteliği çok stresli hale getirebilir. Bu da kadının orgazma ulaşmasını engeller.
Şeker hastalığı genetik midir?
Kişi, şeker hastalığını genetik bir hastalık olarak görür. Tabii ki bu durum için anne babanızı suçlamak en kolay yoldur ama aslında gerçek pek de öyle değildir. Tip 2 diyabette (tip 1 sıklıkla çocukluk ve gençlik yaşlarında ortaya çıktığından Juvenil diyabet adını alır), çevresel faktörler (yaşam tarzınız, davranışlarınız ve tatlı kurabiyeleriniz) genetik yapıdan çok daha baskındır. Evet, tip 2 genetik bir hastalıktır. Yani bir ikiziniz varsa ve ikiziniz tip 2 şeker hastalığına yakalanmışsa, siz de bu olasılığı taşıyorsunuz demektir. Üstelik zor bir hastalıktır; şeker hastalığı yaşadığınız her yılda sizi bir buçuk yıl yaşlandırır. Örneğin, otuz yaşında hastalanırsanız ve altmış yaşına kadar yaşarsanız, aslında altmış yaşında değilsinizdir: Yetmiş beş yaşında birinin enerjisini ve sakatlanma risklerini taşırsınız.
Bu yazı 13 Mart 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır
Dr. Mehmet Öz
1 dakikadan az harcayıp daha uzun yaşamanın 5 yolu
Yaşam sürenizi uzatmak ve genel sağlığınızı korumak için 1 dakikadan daha az bir süre içinde uygulayabileceğiniz 5 maddeyi açıklıyorum. Elbette sonsuza kadar yaşayamazsınız.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 5351 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Prof. Dr. Özşahin: “Sağlığınız İçin Düzenli Check-up Yaptırmayı İhmal Etmeyin”Prof. Dr. Akatlı Kürşat Özşahin, check-up kapsamında yapılan testlerin vücudun genel işleyişini analiz etmek ve potansiyel sağlık sorunlarını önceden...
Muğla Eah Başhekimi Togan’dan ’Sıcak’ UyarısıMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, yaz aylarında artan sıcaklıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı...
Bursa’nın Tansiyonu ÖlçüldüBursa'da faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık kuruluşları, hipertansiyon konusunda bilinç düzeyini artırmak amacıyla şehrin farklı noktalarında vatandaşlara...
DSÖ: 1,8 milyar yetişkin yeterince fiziksel aktivite yapmadığı için hastalık riski altındaDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde yaklaşık 1,8 milyar yetişkinin yeterli fiziksel aktivite yapmadığı için hastalık riski altında olduğunu bildirdi.
- 18:38 - Sudan'da kolera salgınında ölenlerin sayısı 1000'i aştı
- 19:38 - UNRWA Komiseri Lazzarini'den Gazze'deki açlık ve kıtlığın önlenmesi için "siyasi irade" vurgusu
- 18:48 - İsrail'in Lübnan'ın güneyine saldırısında iki sağlık görevlisi daha hayatını kaybetti
- 18:08 - Muğla'da, geleneksel Hint tıbbı Ayurveda'nın meraklılarının buluştuğu AYURFEST gerçekleştirildi
- 17:48 - Samsun'da "25. Ulusal Çocuk Forumu Çeyrek Asır Çocuk Buluşmaları" başladı
- 17:03 - Fas'ta doktorlar zam talebiyle üç gün grev yapma kararı aldı
- 15:23 - Uzmanından prematüre bebeklerin sağlıklı geleceği için uzun süreli takip önerisi
- 15:13 - İstanbul Dişhekimleri Odasınca Hataylı 10 bin öğrenciye sağlık taraması yapılacak
- 15:03 - Antalya'da 10. Avrasya Acil Tıp Kongresi ve 20. Türkiye Acil Tıp Kongresi yapıldı
- 15:03 - "Yenidoğan çetesi" davasının ilk duruşması sürüyor
- 14:33 - Eskişehir İl Sağlık Müdürü Bildirici'den ağız ve diş sağlığına ilişkin açıklama
- 13:58 - Espiye Devlet Hastanesi'nde tatbikat gerçekleştirildi
- 13:53 - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kan bağışı etkinliği düzenlendi
- 12:58 - Astım ve KOAH hastaları Çankırı'daki tuz mağarasındaki tedaviyle rahat nefes alıyor
- 12:53 - Bağdat'taki rehabilitasyon merkezinde 5 bine yakın uyuşturucu bağımlısı tedavi görüyor
- 12:43 - İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 6'sı sağlık çalışanı 15 kişi öldü
- 12:33 - Mardin'de Dünya Prematüre Günü etkinliği düzenlendi
- 12:08 - "Yenidoğan çetesi" davasında 47 sanığın yargılanmasına başlandı
- 11:33 - Türk bilim insanları şeker ölçümünü pratik hale getiren tıbbi cihaz üretti
- 11:08 - İŞ'İN ÖTESİ - Sokakları yeni güne hazırlıyorlar
- 09:43 - Kalp krizi artık 20'li yaşlarda da görülebiliyor
- 04:38 - Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu için taziye mesajı
- 23:53 - İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 2 sağlık çalışanı öldü
- 18:13 - Gazze'de ağrı kesicinin dahi bulunmadığı Kemal Advan Hastanesi'nde yaralılar ölümü bekliyor
- 17:53 - İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden 13 yaşındaki çocuğun HIV virüsü nedeniyle ölmesine ilişkin açıklama:
- 17:38 - Sağlık çalışanları, Gazze'ye "tıbbi koridor" açılması talebiyle yürüdü
- 17:23 - Bingöl'de trafik kazasında yaşamını yitiren gencin organları 4 kişiye umut oldu
- 16:03 - Tekirdağ'da hemşire evinde ölü bulundu
- 15:48 - AstraZeneca'dan "Ten Tene Temasla Hayata Sarılsın" projesine destek
- 15:43 - Türk Eczacılar Birliği'nden sağlık ürünlerinin eczane dışında satılmasına ilişkin açıklama:
- 15:33 - Tayfur Havutçu'nun sağlık durumu
- 15:18 - Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail 2 sağlık görevlisini doğrudan hedef alarak öldürdü
- 15:03 - DSÖ, İsrail ordusunun Lübnan'da sivil savunma merkezine yaptığı saldırıyı kınadı
- 14:33 - Türk Kızılay'dan kan bağışı ve HIV iddialarına ilişkin açıklama:
- 13:33 - Küresel sağlık liderleri "antimikrobiyal dirence" karşı Suudi Arabistan'da bir araya geliyor
- 12:53 - Hakkari'de Dünya Prematüre Günü etkinliği düzenlendi
- 11:58 - Hindistan'da hastanede çıkan yangında 10 bebek öldü
- 11:48 - Atatürk Üniversitesi'nde "Nanoteknoloji, Nanotıp ve Omiks" konferansı
- 11:38 - Ordu'da öğretmen çiftin prematüre ikizleri 16. ayına girdi
- 11:38 - 620 gram doğan prematüre bebek sağlıkla taburcu edildi
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim