Yaşam sürenizi uzatmak ve genel sağlığınızı korumak için 1 dakikadan daha az bir süre içinde uygulayabileceğiniz 5 maddeyi açıklıyorum. Elbette sonsuza kadar yaşayamazsınız.
Ancak, daha uzun ve daha sağlıklı yaşamak için yapabileceğiz birçok şey var. Ve yapabilecekleriniz, düşündüğünüzden daha kolay. İşte işin iyi tarafı: Bütün bu alışkanlıklar bir dakikadan bile az sürede yapılabilir.
Yumurta tüketin
Yumurta hem güçlü bir protein kaynağıdır hem de size pahalıya mal olmaz. Birçok insan yumurta tüketmenin kan kolesterolü seviyesini artırdığını düşünüyor ancak bu doğru değil.
-Yumurta bir B vitamini olan kolin içeriyor ve kolin beyindeki iltihaplanmayı azaltarak Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürüyor.
-Günde iki yumurta yemek günlük protein ihtiyacınızın yüzde 26’sını karşılar ancak günlük önerilen kalori miktarının yüzde 10’undan daha azını içerir. Bu yüzden yumurta kilo vermenize de yardımcı olabilir.
-Protein bombası yumurta kemiklerinizi korur ve vücudunuzu kuvvetlendirir.
-Yumurta sarısındaki antioksidan ve diğer besin maddeleri körlüğün başlıca sebebi olan maküler dejenerasyonu önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda retinayı güneşin UV ışınlarına karşı korur.
Öneri: Yarım düzine yumurtayı hafta başından haşlayın. Her gün bir tane tüketin ve sağlığınız için doğru bir adım daha atmış olun.
2. Krom Polinikotinat alın
Uzmanlar, 2050 yılına kadar her 3 Amerikalı’dan birinin şeker hastası olacağını tahmin ediyor. Bu kronik hastalığı önlemede krom polinikotinatın hayati önem taşıyan bir besin takviyesi olduğu ortaya çıktı. Araştırmalara göre bu mineral insülin üretimini düzenlemeye, kan şekeri seviyesini düşürmeye ve zararlı etkilerine karşı korumaya yardımcı oluyor.
Öneri: Günde 200 mikrogram krom polinikotinat alın.
3. Kalp atış hızınızı her gün kontrol edin
Her gün kalbinizin atış hızını kontrol ederek kendinizi kalp krizi veya felç riskine karşı koruyabilirsiniz. Sayım işlemi ise çok basit: İşaret ve orta parmağınızı tam başparmağınızın altından, el bileği kemiğinize yerleştirin. 10 saniye boyunca atışları sayın. Bu sayıyı 6 ile çarparak dinlenme halindeki nabzınızı elde edersiniz. Örneğin, 10 saniye içinde 6 kalp atışı saydıysanız ve 6 ile çarparsanız, bu dakikada 36 atışa denk gelir. Yetişkinler için ortalama dinlenen kalp atışı sayısı dakikada 60-80 arasındadır. Eğer kadınsanız ve dinlenme halindeki nabzınız 90’ın üzerindeyse bir kalp rahatsızlığından dolayı ölme riskiniz 3 kat daha fazladır. Yeni bir araştırmaya göre, kalp atış hızınız 10 atışın üzerine çıkmaya devam ediyorsa, kalp hastalığı riskiniz yüzde 16 artıyor.
Öneri: Dinlenir haldeki nabzınızı her sabah yataktan kalkmadan önce ölçün. Eğer yüksekse veya her ay artmaya devam ediyorsa, doktorunuza başvurun.
4. Yediklerinize Pancarı Ekleyin
Yeşil sebzeleri tüketiyorsunuz, tamam. Ancak kırmızılara da yer vermeniz gerekiyor. Pancar, o güzel renginden çok daha fazla şey sunuyor. Kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak vücut boyunca kan akışının düzenlenmesini sağlıyor. Ayrıca vücuda oksijen sağlanmasına yardımcı olan ve anemiyi (kansızlık) önleyen demir bakımından zengindir.
Öneri: Pancar suyunuza, havuç, maydanoz ve elma da ekleyerek her gün içebilirsiniz. Yapımı da hem basit hem de masrafsızdır.
5. Kendinize masaj yaparak stresten kurtulun
Stres, vücudunuzun her bölümüne zarar verebilir ve kronik hastalıklara neden olabilir. Özellikle kadın olmak üzere birçok insan stresi ve gerginliği başlarında ve yüzlerinde tutuyor. İşte kendi kendinize uygulayarak stresinizi azaltabileceğiniz masaj:
- Ellerinizi sanki iki başparmağınızı havaya kaldırmışsınız gibi yapın. Sonra bu şekildeyken ellerinizi yatay pozisyona getirin ve başparmaklarınızı burun köprüsünün yanlarına, kaş kemiğinin altına gelecek şekilde yerleştirin. 8-10 saniye boyunca bastırın ve nefes alın.
- Daha sonra başparmaklarınızı ve işaret parmaklarınızı kaşlarınızın başlangıç yerinin birazcık üzerine getirin. 8-10 saniye boyunca nazikçe sıkın ve nefes alın.
Öneri: İkinci masaj tekniğini gün boyunca örneğin bilgisayar başında uzun süre boyunca oturduğunuz zaman uygulayın.
Orgazma ulaşmak ne kadar sürüyor?
Normal bir erkek 3’le 5 dakika arasında orgazma ulaşabilirken bu süre kadınlarda 4 katına kadar çıkabilir. Bu da birçok kadının her cinsel birliktelikte orgazm olamamasının nedenlerinden biri. Eğer orgazm olabilmek için kadın kendini baskı altında hissediyorsa bu cinsel birlikteliği çok stresli hale getirebilir. Bu da kadının orgazma ulaşmasını engeller.
Şeker hastalığı genetik midir?
Kişi, şeker hastalığını genetik bir hastalık olarak görür. Tabii ki bu durum için anne babanızı suçlamak en kolay yoldur ama aslında gerçek pek de öyle değildir. Tip 2 diyabette (tip 1 sıklıkla çocukluk ve gençlik yaşlarında ortaya çıktığından Juvenil diyabet adını alır), çevresel faktörler (yaşam tarzınız, davranışlarınız ve tatlı kurabiyeleriniz) genetik yapıdan çok daha baskındır. Evet, tip 2 genetik bir hastalıktır. Yani bir ikiziniz varsa ve ikiziniz tip 2 şeker hastalığına yakalanmışsa, siz de bu olasılığı taşıyorsunuz demektir. Üstelik zor bir hastalıktır; şeker hastalığı yaşadığınız her yılda sizi bir buçuk yıl yaşlandırır. Örneğin, otuz yaşında hastalanırsanız ve altmış yaşına kadar yaşarsanız, aslında altmış yaşında değilsinizdir: Yetmiş beş yaşında birinin enerjisini ve sakatlanma risklerini taşırsınız.
Bu yazı 13 Mart 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır
Dr. Mehmet Öz
1 dakikadan az harcayıp daha uzun yaşamanın 5 yolu
Yaşam sürenizi uzatmak ve genel sağlığınızı korumak için 1 dakikadan daha az bir süre içinde uygulayabileceğiniz 5 maddeyi açıklıyorum. Elbette sonsuza kadar yaşayamazsınız.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 5367 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Prof. Dr. Özşahin: “Sağlığınız İçin Düzenli Check-up Yaptırmayı İhmal Etmeyin”Prof. Dr. Akatlı Kürşat Özşahin, check-up kapsamında yapılan testlerin vücudun genel işleyişini analiz etmek ve potansiyel sağlık sorunlarını önceden...
Muğla Eah Başhekimi Togan’dan ’Sıcak’ UyarısıMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, yaz aylarında artan sıcaklıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı...
Bursa’nın Tansiyonu ÖlçüldüBursa'da faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık kuruluşları, hipertansiyon konusunda bilinç düzeyini artırmak amacıyla şehrin farklı noktalarında vatandaşlara...
DSÖ: 1,8 milyar yetişkin yeterince fiziksel aktivite yapmadığı için hastalık riski altındaDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde yaklaşık 1,8 milyar yetişkinin yeterli fiziksel aktivite yapmadığı için hastalık riski altında olduğunu bildirdi.
- 16:33 - İsrail ordusu, zorla boşalttığı Gazze'deki Kemal Advan Hastanesinin bazı bölümlerini yaktı
- 16:13 - "Yenidoğan çetesi" davasında hakkında tutuklama kararı bulunan sanık İstanbul'da yakalandı
- 16:03 - Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneğinden doğurganlık oranını artırmak için en az 3 çocuk önerisi
- 12:38 - Zonguldak'ta yılbaşı denetiminde 4 iş yerine 867 bin 120 lira ceza kesildi
- 16:38 - İsrail saldırılarından kaçan Gazzelilerin sığındığı çadırlarda bir haftada 3 çocuk soğuktan öldü
- 15:53 - Sakarya'da sağlık personelinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 3 zanlı yakalandı
- 15:47 - Danıştay kararı ile ilgili SGK duyurusu-26.12.2024
- 15:33 - DSÖ'nün Suriye'de dağıtacağı 50 ton tıbbi malzeme Türkiye'ye ulaştı
- 15:18 - Çukurca'da sağlık yatırımlarıyla çevre il ve ilçelere sevkler azaldı
- 14:48 - Bursa'da 6 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
- 14:43 - Emekli hemşirenin bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu
- 14:23 - Nizip Kaymakamı Uğurlu, ilçedeki kamu kurumlarını ziyaret etti
- 14:13 - Irak'taki 122 yaşındaki Emşe Aslan tanıklık ettiği Osmanlı dönemini hasretle yad ediyor:
- 13:43 - Sahte alkol zehirlenmelerinde ilk 24 saat hayati önem taşıyor
- 13:13 - Zorunlu GSS'li yaklaşık 1,8 milyon vatandaşın 2,2 milyar liralık prim borcu silinecek
- 13:03 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Balıkesir'de açıklamalarda bulundu:
- 12:43 - Devrik rejimin kimyasal silah saldırısıyla ilgili yalancı tanıklığa zorladığı doktor Hameş, AA'ya konuştu:
- 12:28 - "Kesilecek" denilen bacağı kurtarılan Bangladeşli genç, 3 yıl sonra aksamadan yürüdü
- 12:23 - İstanbul Bilgi Üniversitesi, çocukların "iyi olma haliyle" ilgili araştırmasının sonuçlarını paylaştı
- 11:28 - Oxfam yetkilisi Halidi, "İsrail'in insani yardım girişini engellediği" Gazze'deki insani krizi anlattı:
- 11:28 - DSÖ eğiticisi Türk doktor, Ukrayna'da meslektaşlarına hayat kurtarma eğitimi verdi
- 11:23 - Allianz Türkiye, meme kanserinde farkındalık kampanyasıyla Epica Ödülü aldı
- 11:13 - Omurilik ağrı pili ve kök hücre tedavisi felçli hastaya umut ışığı oldu
- 11:08 - Medicana'dan mide ve bağırsak kanserinde erken teşhisin önemine ilişkin değerlendirme
- 10:48 - Esenyurt Belediyesinden ihtiyacı olanlara ücretsiz ambulans hizmeti
- 10:43 - Mepidol'den keratokonus hastalığının tedavisine ilişkin değerlendirme
- 10:43 - RSV, çocuklarda ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabiliyor
- 16:06 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/50
- 15:53 - Şile'de 51 öğrenci gıda zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldı
- 15:33 - Özbekistan, Afganistan'a insani yardım için "sağlık treni" gönderdi
- 14:13 - Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir'deki okul servisi kazasına ilişkin müfettiş görevlendirdi
- 13:53 - Sakarya'da uluslararası doktorlara girişimsel radyolojiyle ameliyatsız tedavi eğitimi verildi
- 13:13 - Kırşehir'de ölü bulunan hamile kadının kurtarılan bebeği Ankara'daki hastaneye sevk edildi
- 12:28 - Türk Böbrek Vakfından organ nakli olanlara "pestisit" uyarısı
- 12:23 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı:
- 11:58 - Sağlık Bakanlığından Balıkesir'deki okul servisi kazasına ilişkin açıklama:
- 11:38 - Sağlık Bakanlığı, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'na ilişkin boş kadroları yayımladı
- 11:23 - Dünyada sağlık, uzay, teknoloji gibi alanlarda keşifler ve buluşlar, 2024'te ufuk açtı
- 11:13 - Demans ve Alzheimer hastaları için hazırlanan projeye AB'den 5 milyon lira hibe
- 11:13 - İl Sağlık Müdürü Güner, İstanbul'daki üst solunum yolu vakalarını değerlendirdi:
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
- "Yenidoğan çetesi" davasında hakkında tutuklama kararı bulunan sanık İstanbul'da yakalandı
- Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneğinden doğurganlık oranını artırmak için en az 3 çocuk önerisi
- Zonguldak'ta yılbaşı denetiminde 4 iş yerine 867 bin 120 lira ceza kesildi
- İsrail ordusu, zorla boşalttığı Gazze'deki Kemal Advan Hastanesinin bazı bölümlerini yaktı
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim