Yüz felcinin, yüz kaslarını etkileyen ve çok hızlı gelişen bir felç durumu olduğunu belirten Dr. Yüksel Sandıkçı, "Yüz hareketlerini sağlamak amacıyla beyinden gelen komutları kaslara ileten yüz sinirindeki sorunlar bu hastalığa neden olmaktadır. Bu felç türünde yüzün yarısı kısmen hareketsiz ve ifadesiz kalır. Yüz felci geçiren hasta alnını kırıştıramaz, gözünü kapatamaz, dişlerini gösteremez, dudaklarını büzemez, ıslık çalamaz. Ağız köşesi kıvrımı düzleşir. Dilin ön kısmında tat duyusu bozulur" dedi.
Yüz felcinin santral ve periferik olmak üzere iki türlü olduğunu anlatan Sandıkçı, şöyle konuştu: "Ramsay hunt sendromu sistemik hastalıklar, orta kulak iltihapları, tümörlere bağlı hastalıklar ya da travmalar bu hastalığa sebep olabilir. En çok görünen tipi Bell's palsy'dir. Bell's palsy'in nedeni pek bilinmemekle birlikte rüzgarla ortaya çıkar. Şoförlerde aracın penceresini açarak seyahat etmesinden dolayı sıklıkla karşımıza çıkar. Hem kadınlar hem de erkeklerde her yaşta ve yılın her döneminde görülebilmektedir."
Nöroloji Uzmanı Dr. Yüksel Sandıkçı, yüz felci hastalarının çoğunun ilaç tedavisi veya fizik tedavi yardımıyla hızla düzeldiğini, küçük bir kısmında cerrahi tedavi gerekecek kadar ağır seyir izlenebildiğini sözlerine ekledi.