Yeni Mr Cihazı İle Randevu Süreleri Kısalacak

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yeni MR cihazı hizmete sunuldu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yeni MR cihazı hizmete sunuldu. Günde ortalama 80 hastaya hizmet veren ve 120 tetkik yapabilen MR cihazı sayesinde randevu sürelerinin kısalacağı bildirildi.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine alınan yapay zeka destekli teknolojiye sahip MR cihazı, Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katıldığı törenle hizmete sunuldu. Vali Pehlivan, Radyoloji bölümünde gerçekleştirilen törende, Türkiye'de sağlık alanında büyük ilerlemer katedildiğini söyledi. Mersin'in de genel olarak katedilen mesafede önde giden şehirlerden biri olduğunu belirten Pehlivan, "Mersin'imiz ilk şehir hastanesinin açıldığı il konumunda. Şu anda ilimizde bir şehir hastanemiz, bir tıp fakültesi hastanemiz, 9 devlet hastanemiz, 2 ağız diş sağlığı hastanemiz ve 2 de ağız diş sağlığı merkezimiz var. Ayrıca 200'e yakın birinci basamak olarak nitelendirdiğimiz sağlık birimlerimiz var. Binlerce sağlık çalışanımız, doktorlarımız, hemşirelerimiz var. Her kademede sağlık görevlilerimiz var. Acil sağlık birimlerimiz var. Ve 110'a yakın ambulansımız var. Bu imkanlar vatandaşımız için seferber edilmiş durumda. Özellikle de vatandaşlarımızın sağlık gibi hayati bir konuda en iyi hizmeti alması için büyük bir gayret, büyük bir özveri ortaya konuluyor" dedi.

"Çok daha hızlı, çok daha net ve kısa sürede netice elde edilebilecek"

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin 2014 yılında hizmete açıldığını hatırlatan Pehlivan, 860 yataklı hastanede 140 yoğun bakım yatağı bulunduğunu kaydetti. MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin pandemi sürecinde Şehir Hastanesi gibi büyük bir yük aldığını dile getiren Pehlivan, "Bugün, bu kadar önemli fonksiyon üslenen, bir yandan da akademik çalışmaların yerine getirildiği, yeni sağlık çalışanları, doktorlarımızın yetiştiği bu çatı altında önemli bir cihazı hizmete sunuyoruz. Hem hacim olarak, hem ergonomikliği, hem de teknik özellikleri itibariyle gerçekten çok daha konforlu bir hizmet sağlayacak olan bir cihazı hastanemize kazandırmış oluyoruz. Bu cihazla çok daha hızlı, çok daha net ve kısa sürede netice elde edilebilecek. Çağın tabii sıkça artık telaffuz edilen imkanlarının, yapay zeka gibi imkanların da kullanıldığı bir cihaz, bugünden itibaren vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumdadır" diye konuştu.

Günde ortalama 80 hastaya hizmet verecek

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, doğru ve hızlı tanı koyabilmek için MR'la ileri düzey görüntüleme hizmetlerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Mersin halkına kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti verebilmek için üniversite hastanesine kazandırdıkları son teknoloji MR cihazını hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yaşar, şöyle devam etti: "Yüksek çekim gücü sayesinde kısa sürede daha yüksek kalitede görüntüler elde edilecek. Birçok çekim türünü destekleyen, hasta konforu ve güvenliğinin ön planda olduğu cihazımızı özellikle onkoloji, kardiyoloji ve beyin cerrahi gibi bölümlerde başvuran hastalarımıza önemli katkılar sunacaktır. Yeni cihazımızın 70 santimetre hasta tüneli açıklığına sahip olmasıyla hastaların MR çekiminde konforu artacaktır. Bu sayede kapalı yerde kalma korkusu ve kilo fazlası olan hastalarımız da rahatlıkla çekimini yaptırabileceklerdir. Cihazımızda bulunan yapay zeka destekli teknolojiler sayesinde teknikerlerimizin de işi kolaylaşırken çekim süresi buna paralel olarak azalacak. Yen MR cihazımızla birlikte daha hızlı, doğru ve kaliteli görüntüler elde edilecek. Günde ortalama 80 hasta ve 120 tetkik ile 2025 yılına verilen randevu sistemlerindeki süreler azami şekilde kısaltılmış olacaktır."

Tomografi cihazının alım süreci devam ediyor

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin sağlık alanındaki yeni teknolojileri takip ederek bölge halkının ihtiyaçlarını karşılama noktasında kararlılığını sürdüreceğini ifade eden Yaşar, yakın zamanda tomografi cihazının alım sürecini tamamlayarak bölge halkının hizmetine sunacaklarını kaydetti.

konuşmaların ardından Vali Pehlivan ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek, cihazın bulunduğu alanda inceleme yaptı.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?