Yeni bir antibiyotik geliyor! Hem de ejder kanından!

BBC News’te yer verilen bir habere göre, komado ejderi kanında bulunan önemli bir protein bileşiği, yeni bir antibiyotik üretiminde kullanılabilir.


Nature’de yayımlanan çalışmada, George Mason Üniversitesi’nden bazı bilim insanları, ejder kanında bulunan ve antimikrobiyal bir aktivite sağlayan bileşiğin sentetiğini yani DRGN-1 üretti.

Endonezya’nın beş adasında bulunan ejderlerin ağızlarında kan zehirlenmesine yol açacak 80’den fazla bakteri varyantının bulunduğu bilgisini veren araştırmacılar, sürüngenlerin immün sistemlerine bağlı olarak bu bakterilerden zarar görmediğini ifade etti.

Virginia Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Monique van Hoek ve ekibi, fare yaralarına enfekte eden iki dirençli bakteri (Pseudomonas aeruginosa ve Staphylococcus aureus) varyantına ejder kanında bulunan proteini enjekte edildiğinde iyileşme gördüklerini aktardı.

Bilim insanları bu buluşun, ilaç dirençli patojenlerle mücadele etmek için yeni antibiyotik arayışlarında önemli bir adım olduğuna inanıyor.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ