Benlerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Özgür, normal bir insanın vücudunda 10 ile 40 arasında ben bulunacağına dikkat çekerek,benlerin yapısı hakkında şunları kaydetti:
"Doğumla birlikte bulunan, yenidoğan bebeğin vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan ve üzerinde fazla miktarda kıl bulunan benler dev kıllı ben olarak anılırlar. Bu benler nadiren çocuğun tüm vücudunu kaplayarak, halk arasında 'kurtadam' olarak bilinen görünüme neden olabilir.
Güneşe maruz kalma ve güneş ışınları, benleri oluşturan hücreler üzerinde uyarıcı etki oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Özgür, "Bir başka neden olacakta gebelik esnasında hormonal nedenlerle benler büyüyebilir" şeklinde konuştu.
Kansere dönüşebilecek benlerin yapısı hakkında kesin bilgi vermenin mümkün olmadığını vurgulayarak, ailesinde deri kanseri olan veya dev kıllı beni olan hastaların dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Vücutta oluşan benlerin üç sebeple alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Özgür, Bunların ilki estetik açıdan göze hoş gelmeyen benlerdir. Aslında yüz bölgesindeki bazı benler estetik açıdan kişinin yüz hatlarını tamamlar. Bununla birlikte benin alındığı yerde iz kalacağı için kozmetik amaçlı olarak benlerini aldırmak isteyen hastaların bu konuyu plastik cerrahları ile görüşmesi gerekmektedir. Benlerin alınmasının ikinci nedeni üzerinde kanser gelişiminden şüphe edilen benlerdir. Üçüncü neden ise burun kanatlarının etrafı, göz kapağı ve dış kulak yolu gibi yerlerde ortaya çıkan benlerdir. Dev kıllı benlerde ise kanser gelişme ihtimali, normal bir bene göre oldukça fazla olduğu için küçük yaşlardan başlayarak bu benlerin alınması önerilmektedir diye konuştu.