Vücudun su dengesi

Vücuttaki su dolaşımı, özellikle beyin ve böbrekler için çok önemli. 24 saat içinde beyinden 1.4, böbreklerdense 2 litre su geçiyor. Su dolaşımındaki bozukluk, bu hayati organlara büyük zarar verebiliyor

Vücuttaki su dolaşımı, özellikle beyin ve böbrekler için çok önemli.

24 saat içinde beyinden 1.4, böbreklerdense 2 litre su geçiyor. Su dolaşımındaki bozukluk, bu hayati organlara büyük zarar verebiliyor.

Prof. Dr. M. Zeki Karagülle, konuyla ilgili bilgi verdi: "İnsan vücudu, 50 gün besinsiz yaşayabilir ancak su içmeden sadece birkaç gün canlı kalabilir. İnsan vücudunun yüzde 60'ı sudan oluşur ve yüzde 15-20 oranındaki su kaybı ölümcül olabilir. Vücuttaki suya en çok beyin ihtiyaç duyar. Beyindeki su dolaşımının bozulması, beyin sulanmasına ya da kurumasına yol açabilir. Erkekler günde 2.9, kadınlarsa 2.2 litre su tüketmelidir. Günlük gereksinim, en başta içme suyundan karşılanır. İçme suyu alırken öncelikle pH değeri ve içeriğindeki doğal minerallere dikkat edilmelidir.

Doğal mineralli suların tercih edilmesi birçok avantaj sağlar. Vücudun günlük mineral ihtiyacı karşılanırken, bazı fonksiyonel rahatsızlıklara (mide yanması gibi) yakalanma riski en aza indirilir. Günde iki şişe doğal mineralli ve pH değeri yüksek su içilmesini öneriyoruz.

Mineralli sularda kalsiyum, magnezyum, sodyum ve klor bulunur. Ayrıca az miktarda potasyum ve flor, bazen de iyot barındırırlar."

Manşetler