Vekil ebe ve hemşireler de kadro istiyor

Türk Sağlık-Sen vekil ebe ve hemşireler ile 4/C'lilere de kadro verilmesi için hem Devlet Personel Başkanlığı'na hem de Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Başvuruda 4 Haziran'da yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmeli memurların kadroya atanmasının düzenlendiği ifade edildi.

Kanun Hükmünde Kararname'de hizmet sözleşmesi imzalamak suretiyle kamuda görev yapan 4/C'li personeller ile vekil ebe/hemşirelerin bu kapsama alınmayarak mağdur edildiklerine dikkat çekildi. Vekil ebe-hemşireler ile 4/C'lilerin kadroya geçme hakkından mahrum bırakılmasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtilirken "Söz konusu kamu çalışanlarının memur kadrosuna geçme hakkından faydalandırılmamasının her türlü hukuki-vicdani ve mantıki temelden uzak bir uygulama olduğu açıkça görüleceği gibi bu durum İdarenin Yeknesaklığı ilkesine de aykırıdır." denildi. Başvuruda 4/C'liler ile vekil ebe ve hemşirelerin de memur kadrosuna geçirilmesi için gerekli yasal değişikliğin ivedilikle yapılması istendi.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?