Ümit Uysal: "Sünnet Bizim Kültürümüzün, İnanç Dünyamızın Bir Parçası"

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi ve Vitale Hastanesi iş birliğinde 200 çocuk sünnet olacak.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi ve Vitale Hastanesi iş birliğinde 200 çocuk sünnet olacak. Sünnet edilen çocukları hastanede ziyaret eden Başkan Ümit Uysal, "Sosyal işlerimiz kapsamına destek olmak amacıyla, ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını topluca sünnet ettiriyoruz. İş birliği için hastanemize, ailelere ve çocuklarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği, "Geleneksel Sünnet Şöleni" kapsamında, çocuklar Vitale Hastanesi tarafından sünnet ediliyor. Şu ana kadar 35 çocuğun sünnet işlemlerinin yapıldığı hastaneyi, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ziyaret etti. Vitale Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yeşim Şengör'den çocukların sağlık durumu hakkında bilgi alan Başkan Uysal, sünnet edilen çocuklara hediyeler verdi. Uysal, çocuklara puzzle, tetris, çevreci nesil eğitim serisi ve Antalyaspor tişörtü dağıttı.

"Amacımız, destek olmak"

Başkan Uysal, "Sünnet bizim kültürümüzün, inanç dünyamızın bir parçası. Ailelerimiz için büyük bir ekonomik yükümlülük, harcama kalemi. Sosyal işlerimiz kapsamına destek olmak amacıyla, ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını topluca sünnet ettiriyoruz. İş birliği için hastanemize, ailelere ve çocuklarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"200 çocuk sünnet edilecek"

Vitale Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yeşim Şengör ise sünnet şölenine ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Şengör, "2 Ağustos itibariyle sünnet vakalarımıza başladık, şu ana kadar yaklaşık 35 çocuğumuzun sünnet sürecini tamamladık. Sünnetlerimiz, Üroloji Uzmanımız Dr. Kemal Bulut tarafından ameliyathane şartlarında genel anestezi altında yürütülüyor. Böylece çocukların hem sağlık açısından hem psikolojik olarak herhangi bir travmaya uğramadan sünnet sürecini tamamlamasını hedefliyoruz. 15 Eylül'e kadar sünnetlerimizin tamamını gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 200 çocuğumuz sünnet olacak" dedi.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU