Türkiye'de sadece 5 merkezde var

Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoterapi Merkezi'nde hizmete sunulan tomoterapi cihazının açılışını yaptı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoterapi Merkezi'nde hizmete sunulan tomoterapi cihazının açılışını yaptı. Cihaz hakkında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve doktorlardan bilgi alan Bakan Akdağ, cihazın bölgedeki kanser hastaları için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoterapi Merkezi'nde tomoterapi cihazını törenle hizmete açan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de doktor başına düşen hasta sayısının Avrupa ülkelerine göre iki kat fazla olduğuna dikkat çekerek, bunun, geçmiş dönemlerde uygulanan yanlış sağlık politikaları ve siyasi inatlaşmalardan kaynaklandığını ifade etti.

Bakan Akdağ, yetersiz olan eleman ihtiyacını karşılamak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını da aktardı. Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, doktor ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının yadsınamaz bir gerçek olduğunu bildiklerini bu yüzden de sağlık çalışanlarına daima önem verdiklerini ifade ederek, asıl teşekkür edilmesi gereken kişilerin başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanları olduğunu dile getirdi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ise yaptığı konuşmada hizmete sunulan cihazın sadece Erzurum da değil, bölgede yaşayan kanser hastaları için büyük bir umut kaynağı olduğunu ifade ederek, başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere cihazın Erzurum'a getirilmesinde öncülük eden yetkililere teşekkür etti.

Bursa, Trabzon, Kocaeli, Ankara'da ve İstanbul'da da özel bir merkezde bulunan tomoterapi cihazı, Doğu Anadolu'da bölgesinde bir ilk oldu. Tomoterapi ile aynı anda vücudun veya ilgili organın farklı bölgelerindeki kanserli hücreler tedavi edilebilmekte. Cihaz, kanserli olmayan dokuları maksimum derecede koruyarak ışınlama yapabiliyor. Kanserli hücre ve dokulara nokta atışıyla tedavide büyük bir başarı imkanı tanıyan cihaz, alanında en iyisi olarak kabul edilmekte. Eski tip cihazlarla 5-6 saat süren tedavi yeni alınan cihazla 5 dakikada yapılabiliyor.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ