Royal Philips Electronics tarafından yaptırılan ve tüm Türkiye'yikapsayan sağlık araştırmasının sonuçları, düzenlenen bir basın toplantısı ilekamuoyuna duyuruldu.
Toplantıda verilen bilgiye göre, Türk halkının yüzde 33'lük kısmıkalp-damar hastalıklarını gelecek 5 yılda potansiyel bir tehdit olarak görüyor.
Halkın yüzde 36'sı hipertansiyondan endişe ederken, yüzde 26'sı onkolojik hastalıkları tehdit olarak algılıyor.
Araştırmaya katılanların yüzde 40'ı Türkiye'de erken teşhis ve tedavi için gereken görüntüleme teknolojisinin bulunduğuna inanıyor, yüzde 50'lik bir kesim ise gelişmiş medikal teknolojisinindaha uzun bir yaşam sağlayabileceğini düşünüyor.
Halkın yüzde 74,2'si de kendisini sağlık açısından mükemmel buluyor.
Philips Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Willem Rozenberg, dünya nüfusununtarihte daha önce görülmemiş bir oranda yaşlandığını belirterek, "2000 yılında 60 yaş üzeri kişi sayısı 600 milyonken, 2006'da bu rakam 700 milyon oldu. 2050'de bu rakamın üç kat artarak 60 yaş üstü kategoride 2 milyar kişinin üzerine çıkmasını bekliyoruz" dedi.
Rozenberg, 2050 yılında gelişmiş dünyanın yarısının kronik hastalıklarasahip olacağının beklendiğini de ifade etti.
Philips MCR Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi Üst Yöneticisi (CEO) Arjen Radderise da, sağlık konularında kamu bilincini artırmanın ve hastalıkları önlemede daha proaktif tedbirler alınmasını teşvik eden sosyal sistemler geliştirilmesinin önemini vurguladı.
Radder, tarama ile erken teşhisin ve hastane merkezli bir sağlık bakımsisteminden ziyade hasta merkezli bir sisteme geçilmesinin önemini dikkati çekti.