Akciğer kanseri hastalarının yaşam süresini 2 yıl kadar uzatan Prof. Dr. Yalçın Karakoca'nın geliştirdiği 'Rezektör Balon' cihazı, Amerika'dan Hindistan'a 100 ülkede hastaların umudu oldu. Medicana Hastaneler Grubu Göğüs Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Karakoca'nın geliştirdiği cihaz, Avrupa'da 6 ay önce satışa sunuldu.
Cihaz, Japonya'da mart ayında yapılan ve bin 300'den fazla araştırmacının katıldığı Dünya Bronkoloji Kongresi'nde "Dünya Bronkoloji Ödülü"ne layık görüldü. Türkiye'de hastanın teşhisin ardından ortalama 6-8 ay yaşadığını, bu sürenin çok nadiren uzadığını, yüzde 75'inin ise zatürreeden yaşamını yitirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Karakoca, "Bu yöntem, hastanın ömrünü en az 2 yıl kadar uzatıyor. Hastaya maliyeti ise bin Euro" diyor.
PAZAR 1 TRİLYON $
Prof. Dr. Karakoca şunları söylüyor: Amerika'da bulunan Halo Management Group adlı önemli bir finans analiz şirketine yaptırdığım araştırmaya göre, gerçek bir yatırımla, yıllık 1 trilyon dolarlık ciro hacmine ulaşabilir. Bu şirket, akciğer kanseri dışında, diğer hastalıklarda da kullanılması halinde de bu ciroya ulaşabileceğini hesapladı. Boru şeklindeki tüm organlarda meydana gelen her türlü tıkayıcının hastalıkta kullanılmasını hesaba kattı. Bu hastalıklar arasında, idrar, safra yolları, bağırsak, yemek borusu, soluk borusu da bulunuyor.