Tıbbi Sekreterlik Eğitimi

Hacettepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HÜSEM) ve OHSAD işbirliği ile Tıbbi Sekreterlik Modüler Eğitim ve Sertifika Programları

Programın Amacı
Sağlık ve sosyal güvenlik sisteminde yeniden yapılanma ve değişen teknoloji koşullarına paralel olarak; sektörde çalışan ya da çalışmak isteyen tıbbi sekreter adaylarını tıbbi sekreterlik teknikleri ve tıbbi kayıt yönetimi konusunda gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip kılmaktır. Program öğretim üyeleri tarafından yürütülecek, sektörde profesyonel olarak çalışanlar da eğitmen olarak katkı verecektir.

Programa sağlık kurumlarında halen tıbbi sekreter olarak çalışan ve mesleğini profesyonel olarak uygulamak isteyenler ile bu alanda çalışmak isteyen adaylar katılabilmektedir.
Programın Hedef Kitlesi
Halen hastanelerde çalışan tıbbi sekreterler / veri giriş elemanları ve hastanede çalışmak isteyen en az lise mezunları / sağlık meslek lisesi mezunları
Niçin Modüler Eğitim?
Eğitimlere katılması planlanan kursiyerlerin mevcut iş veya günlük hayat yoğunluğu düşünüldüğünde uzun süren eğitim programları amacından uzaklaşmaktadır. Kursiyerler halen bir kurumda çalışıyorlarsa, işlerini organize ederek uzun süreler ayrı kalmaları çok büyük sıkıntılara neden olmaktadır. İstediğiniz bir modülü tercih ederek programa katılabilir, kendinizi ve bilgilerinizi geliştirebilirsiniz.
İşte size tüm bu aksaklıkları minimize edecek modüler bir eğitim uygulaması…
1.MODÜL / TIBBİ KAYIT YÖNETİMİ (TKY)
TKY 101 Tıbbi Dokümantasyon
TKY 102 Sağlıkta Akreditasyon Sistemleri ve JCI Standartları
TKY 103 Tıbbi Kayıtların İçeriği ve Analizi

2.MODÜL / HASTALIKLARIN ULUSLARARASI SINIFLANDIRILMASI (ICD - 10) ve ÖDEME SİSTEMLERİ (HUS)

HUS 101 Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bilgi Sistemi
HUS 102 Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırılması(ICD - 10) 
HUS 103 Veri Kalitesi ve Kodlama İlişkisi

3.MODÜL / TIBBİ SEKRETERLİK (TS)

TS 101 Tıbbi Terminoloji
TS 102 Tıbbi Sekreterlik Teknikleri 
TS 103 Sağlık Kurumlarında Yazışma Teknikleri
TS 104 Dosyalama ve Arşivleme Teknikleri
 
1.MODÜL / TIBBİ KAYIT YÖNETİMİ
4 Günlük Eğitim / Günlük 8 saat

TK 101 Tıbbi Dokümantasyon

Katılımcılar, tıbbi dokümantasyon ile ilgili kavramlar, tıbbi dokümanların temel özellikleri, tıbbi kayıtların önemi, kullanımı, amacı ve başlıca kullanıcıları, hasta dosyaları arşiv sistemleri, hasta dosyalarının düzenlenmesi, indeks kullanımı konusunda bilgi sahibi olabileceklerdir.  

TK 102 Sağlıkta Akreditasyon Sistemleri ve JCI Standartları

Katılımcılara akreditasyon kavramı, nedenleri, gereklilikleri ve sağladığı faydalar açıklanacaktır. JCI standartlarının genel özellikleri tıbbi kayıtlar açısından incelenecektir.

TK 103 Tıbbi Kayıtların İçeriği ve Analizi 

Sağlık kayıtlarının gerekliliği, ödeme sistemleri ve tıbbi kayıt ilişkisi, tıbbi kayıtları oluşturan idari formlar ve tıbbi formlar; tıbbi kayıtlarda olması gereken özellikler, tıbbi kayıtların niteliksel ve niceliksel analizleri örneklerle incelenecektir.

2.MODÜL / HASTALIKLARIN ULUSLARARASI SINIFLANDIRILMASI (ICD-10) ve ÖDEME SİSTEMLERİ

4 günlük eğitim / Günlük 8 saat

HUS 101 Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bilgi Sistemi

Sağlık ve Sosyal güvenlik sistemi, hakkında bilgiler elde edeceklerdir.

HUS 102 Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırılması (ICD - 10) 

Kodlama, sınıflandırma kavramları tartışılacak, ICD ciltlerinin her birinin nasıl kullanılacağı, tabular liste kullanımı ve indeks kullanımı açıklanacaktır. Öğrencilere kodlama kuralları, kodlama standartları / kılavuzu, temel tanı ve ek tanıların kullanımı, temel tanı, ek tanı ayrımı, temel tanı ölçütleri, ek tanı kriterleri örnek vaka çözümlemeleriyle birlikte incelenecektir. Ödeme sistemlerinde kullanılan ICD–10 kodlamalarında dikkat edilecek özellikler üzerinde durulacaktır.

HUS 103 Veri Kalitesi ve Kodlama İlişkisi

Veri kaynağı olarak kullanılan dokümanların kalitesini sağlama, veri kalitesinin sorumluluğu,  sağlık kuruluşlarında veri kalitesinin önemi ve veri kalitesini etkileyen faktörler üzerinde durulacaktır. Bilgi yöneticisi olarak uygulanacak politikalar tartışılacaktır.


3.MODÜL / TIBBİ SEKRETERLİK

4 günlük eğitim / Günlük 8 saat

TS 101 Tıbbi Terminoloji

Tıbbi terimleri oluşturan yapılar önek, kök ve sonek yapılarıyla incelenecektir. Tıbbi terimlerin okunuşu, hastalıkların temel tanı, tedavi sürecinde kullanılan tıbbi terimler ve sık rastlanan kısaltmalar.

TS 102 Tıbbi Sekreterlik Teknikleri

Katılımcılar; tıbbi sekreterin sağlık ekibi içindeki rolü, kişisel özellikleri, sekreterlik becerileri, randevu hizmetlerinin düzenlenmesi ve koordinasyonu, hasta karşılama, hasta bilgilerinin kaydedilmesi, hasta - hasta yakınları ve çalışanlarla iletişim, çalışma ortamının düzenlenmesi, hasta eğitimi / bilgilendirilmesi, iletişim sistemleri ve otomasyon sistemlerinin genel prensipleri hakkında bilgileneceklerdir.

TS 103
Sağlık Kurumlarında Yazışma Teknikleri
Öğrenciler, sağlık kurumlarında iletişim ve yazılı iletişim kuralları, yazışmaların şekil ve içerik yönünden özellikleri ve uyulacak kurallar, iyi bir resmi yazının özellikleri, kamu ve özel işletmelerde iş yazıları, kamu ve özel işletmelerde kullanılan belge ve yazışma türleri uygulamalı olarak öğreneceklerdir.

TS 104 Dosyalama ve Arşivleme Teknikleri

Katılımcılar sağlık kuruluşlarında; dosyalama sisteminin kurulması, dosyalama işlemleri, standart dosya planı, dosyalama hizmetlerinin örgütlenmesi ve örgüt modelleri, dosya tasnif sistemleri ve özellikleri, arşivleme ve arşivleme tekniklerini uygulamalı olarak öğreneceklerdir.

Kurs Süresi (her bir modül için)

Süre: 4 gün / Saat: 32 saat
Program günleri: 22-23 Mayıs 2010 ve 29-30 Mayıs 2010 (Cumartesi ve Pazar günleri)
Ders saatleri: 09:00 – 18:00

Kurs Yeri

OKAN Üniversitesi Avni Dilligil Sok. No:18 (Profilo AVM Karşısı) Mecidiyeköy Şişli İstanbul




Kurs Ücreti (her bir modül için)

750 TL (Kdv dahil)
Kredi kartı mail order talimatı ile vade farksız 3 eşit taksit

KATILIMCI BAŞVURU FORMU için tıklayınız...

MAIL ORDER FORMU için tıklayınız...

Program Koordinasyon ve Organizasyonu
Bona Akademi / Ekinciler Cad. Tezel Plaza No:26/2 Kavacık Beykoz İstanbul
Tel: (0216) 537 0137 Faks: (0216) 537 0138
E-Mail: info@bonaakademi.com         www.bonaakademi.com

Program Koordinatörü:
Ersan ABDULLAHOĞLU

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ