Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) ile ilgili işlemler hakkında duyuru

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) ile ilgili işlemler hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 31057445-060.08.99   17.05.2018
Konu: Teşhisle İlişkili Gruplar(TİG)
           ile ilgili işlemler hk

DAĞITIM YERLERİNE

Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) birimine ait düzenleme ve veri analizlerinin doğru şekilde yapılması kapsamında; sağlık tesislerimizde klinik süreçlere ilişkin verilerin TİG sistemine uygun olarak hazırlanması, doğru kodlanması ve sisteme gönderilmesi önemlidir.

TİG birimine kliniklerden teslim edilen dosyalar standartlara ve klinik kodlamaya uygun olarak hazırlanmalı, gelen dosyaların içeriği klinik kodlayıcılar tarafından aşağıdaki kurallara göre kontrol edilmelidir.

a) Ana tanı ve ek tanılar anlaşılır şekilde belirtilmeli,

b) Ana tanı ve ek tanı ile ilişkili cerrahi veya diğer işlemler okunaklı, anlaşılır olarak ifade edilmeli,

c) Cerrahi operasyon bilgisi (operasyonun açıklaması, bir anestezi altında yapılan operasyonların ayrı ayrı süresi ve toplam süresi), operasyon ekibinde yer alan personel branşları ve sayısı ( uzman hekim sayısı, anestezi uzmanı sayısı, anestezi teknisyeni sayısı ve diğer sağlık personeli sayısı), ASA ve anestezi bilgileri belirtilmeli,

d) Hasta dosyasının içeriğinin tam olması (patoloji, görüntüleme hizmetleri, laboratuvar hizmetleri sonuç raporu vb.) sağlanmalıdır.

Klinik kodlayıcılar, her bir branştan TİG birimine gelen dosyaların yukarıdaki kurallara uygun olarak doldurulup doldurulmadığını tespit etmeli ve TİG standartlarına ve klinik kodlamaya uygun olan ve olmayan dosyaların üçer (3) aylık periyodlarla analizini yapmalıdır. Ayrıca analiz sonuçlarına göre en sık görülen eksik ve hataların hangi klinik/branş ve hekime ait olduğu tespit edilerek nedenlerine yönelik iyileştirme çalışmaları başlatılmalıdır. Klinikler/servislerden aylık taburcu olan hasta sayısı, TİG veri sistemine kaydedilen hasta sayısı ve TİG veri sistemine kaydedilen hasta oranı takip edilmelidir. TİG veri sistemine kaydedilen hasta oranı %90’nın altında olan klinikler/servisler için sağlık tesisi yönetimi tarafından gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Genel Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde, sağlık tesisi yönetimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması hususunda,

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Murat ALPER
Genel Müdür

Dağıtım:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)

Yazının aslı için tıklayınız

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir. www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ