Terlemekten korkuyor musunuz?

Yazın gelmesiyle birlikte en sıkıntılı durumlardan biri olan aşırı terleme sorunu ortaya çıkıyor. Ama korkmanıza gerek yok! Çözümü artık basit. Çünkü teknikler gelişti...

Yazın gelmesiyle birlikte en sıkıntılı durumlardan biri olan aşırı terleme sorunu ortaya çıkıyor. Uzmanlar, aşırı terlemenin kişinin sosyal hayattan kendini çekmesine varan sonuçlarının olduğunu anımsatarak 'Günlük yaşamı olumsuz etkileyen bu olgunun tedavisinde günümüzde kullanılan teknikler oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Aşırı terleme hastalık belirtisi de olabilir, bir hekime başvurulmalıdır' dediler.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhan Serdaroğlu, yapılan fiziksel aktivite, stres, kilo fazlalığı, ruhsal durumumuz ve hava sıcaklığının terlemeyi arttırdığını söyledi. Serdaroğlu, “Ayrıca tiroid hastalıklarında, hormonal dengesizliklerde, hamilelik ve menapoz sonrasında, böbreküstü bezlerinin bazı hastalıklarında ve bazı ilaç kullanımlarında, hipoglisemi ataklarında terleme artışı olabilir ve hastalık belirtisi olarak kabul edilebilir” dedi. Vücudun “tuz ve su dengesi” için de terlemenin önemli olduğunu anımsatan Serdaroğlu, özetle şunları kaydetti:

“Terlemenin tedavisi ile ilgili günümüzde kullanılan teknikler oldukça gelişti. Aşırı terleme için biz estetik cerrahların genellikle tercih ettiği yöntem koltuk altına botox uygulamalarıdır. Terlemenin yoğun olduğu koltuk altına yaklaşık 10-13 noktadan 1-2 cm aralıklarla yapılacak olan botox enjeksiyonları ağrısız ve 10 dakilalık bir işlemdir. Uygulama sonrası 2-3 gün içinde terlemede azalma hissedilir, yaklaşık 4-6 ay kadar etkili olarak problem ortadan kaldırır. Göğüs cerrahlarının uyguladığı ‘torakal sempatektomi’ yönteminde koltuk altındaki birkaç yerden ufak kesilerle girilerek sempatik sinir ganglionlarının cerrahi tahribatıyla terleme yok edilebilir."

Manşetler

DUYURU-4