Televizyon kalp hastalıkları riskini artırıyor

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini ortaya çıkardı.

Uzun süre Televizyon izlemek diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırıyor.
BBC, Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini kaydederek, uzun süre televizyon izlemeyle diyabet ve kalp hastalıkları riskinin yükselmesi arasında bağlantı kuran araştırmacıların, kanepede patates yemekten kaçılması gerektiğini söylediklerine dikkat çekti.

175 bin kişi üzerinde yapılan araştırmanın lideri Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Profesörü Frank Hu mesajın çok basit olduğunu vurgulayarak, "Televizyon izlemeyi azaltmak diyabet-2, kalp hastalıkları ve prematüre ölüm oranı riskini önemli bir şekilde düşürebilir" dedi.

"TV karşısında yemek alışkanlık olmamalı"
Öte yandan, araştırmacılar uzun süre televizyon izleyen kişilerin aktif bir yaşam tarzı sürmedikleri için kilo aldıkları ya da obez olduklarını dikkat çekerken İngiliz Kalp Vakfı'dan Maureen Talbot'un da televizyon karşısında cips ve bisküvi yemenin, şekerli ve alkollü içecekler içmenin düzenli bir aktivite haline gelmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

"TV izlemek yerine fiziksel aktivite yapmalıyız"
Haberde, İngiltere diyabetten Dr.Iain Frame de fiziksel aktivitenin diyabet-2 riskini yüzde 60 azalttığını söylediği de vurgulanarak, Maureen Talbot'un, "Televizyon izlerken ne kadar zaman geçirdiğimiz konusunda seçici olmaya çalışmalıyız ve televizyon izlemek yerine daha çok fiziksel aktivite yapmalıyız" dediğine dikkat çekildi.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ