Panik atak: Psikologlar cep telefonsuz kalma korkusu olan nomophobianın yeni bir korku türü olduğunu açıkladılar. Bu fobi daha çok gençleri etkiliyor. Hastalar cep telefonlarından uzak kaldıklarında anksiyete ve dikkat dağınıklığı gibi belirtiler gösteriyorlar. Araştırmacılar bu durumu bağımlılığa benzetiyor.
Bilgisayara bağlı görme sendromu: Bilgisayar ekranının önünde saatlerce vakit geçirmek gözlerinize zarar verir. Göz yorgunluğu, başağrısı ve bulanık görme gibi belirtiler yaşıyorsanız bilgisayara bağlı görme sendromu sorununuz vardır. Sorunları hafifletmek için ekran karşısında geçirdiğiniz zamanı azaltın, sık sık gözlerinizi kırpın ve ara verin.
Başparmak ağrısı: Ortopedi uzmanları cep telefonu ve bilgisayar kullanımının artmasıyla başparmak tendinitinin arttığını açıklıyorlar. Bu sorunun belirtleri ise karıncalanma ya da hissizlik bulunuyor. Sizin de başparmağınızda cep telefonu ya da bilgisayar kullanımı nedeniyle ağrı varsa parmağınızı dinlendirin veya fizik tedavi uygulayın.
Kötü duruş: Tüm gün masanızda kambur oturmak sırtınızda ağrıya neden olabilir. Bu rahatsızlığı hafifletmek için köprü kurma egzersizini yapın.
Cep telefonu dirseği: Cep telefonu kullanıcıları uzun süre dirseklerini sıkıca bükülü tuttukları için kollarındaki sinirler zarar görebiliyor. Ayrıca telefonu kulağınıza dayayıp uzun süre konuştuğunuzda dirseğinizin nasıl ağrıdığını düşünün. Bunun çözümü için ellerinizi sallayın ya da telefonla konuşurken kulaklık kullanın.
Sanal hastalık: Araştırmacılar bu duruma yıllardır kafa yoruyorlardı ve artık sanal hastalığın sanal gerçeklikte uzun zaman geçirenleri etkilediğini belirlediler. Malesef bugün sanal gerçeklik 3 boyutlu filmler ya da telefon veya tabletinizdeki HD görüntülerde oldukça yaygın bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu cihazları kullanırken insanların midesi bulanabiliyor. Bunun belirtileri arasında bulantı ve başağrısı bulunuyor.