Teknolojik Tedavi Yöntemleri Kanser Hastaları İçin Umut Verici Çözümler Sunuyor

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda...

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda 2000'e yakın hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeniyle, hastanın iyileşmesinde cerrahi, kemoterapi ve radyoterapinin uyumunun önemine dikkat çekmeyi amaçlayan Başkent Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Cem Önal, "Merkezimizde prostat kanseri, meme kanseri, akciğer kanseri, genitoüriner sistem tümörleri, jinekolojik tümörler başta olmak üzere birçok kanser türlerinde her aşamada radyoterapi uygulamaları yapılmaktadır" dedi.

Radyasyon onkolojisi radyoterapi uygulamalarında teknolojik altyapının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Cem Önal, "Türkiye'de öncü dünyada ise sayılı merkezlerden biri olan Adana Başkent Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Merkezimizde, tıbbi görüntüleme ve ışın tedavisini bir araya getiren lineer hızlandırıcı, tomoterapi ve brakiterapi ile hastaların daha etkili ve güvenli bir şekilde tedavi edilmesi sağlanmaktadır. Kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunulmaktadır. Ayrıca kullandığımız cihazların eğitim ve referans merkezi olmanın da kurumumuz ve ülkemiz adına haklı gururunu yaşıyoruz. Uygulamalarımızın yanı sıra yaptığımız akademik faaliyetleri, literatürleri paylaşıyoruz. Bunun sonucunda dünyadaki saygın kanser merkezleriyle akademik iş birliği yapmaktayız" şeklinde konuştu.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ