TEB: İTS tıkır tıkır işlemiyor adeta çıldırtıyor !!!

Türk Eczacıları Birliği yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı M.Emin Zararsız’ın “İTS tıkır tıkır çalışıyor” açıklaması, eczacı meslektaşlarımız arasında adeta infial yaratmıştır." dedi

Türk Eczacıları Birliği yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı M.Emin Zararsız’ın “İTS tıkır tıkır çalışıyor” açıklaması, eczacı meslektaşlarımız arasında adeta infial yaratmıştır." dedi

Türk Eczacıları Birliğin'ce yapılan açıklamada şu konulara yer verildi:

İlaç Takip Sistemi ve MEDULA Provizyon Sistemi ayrı ayrı kurgulanmış ve birbirinden bağımsız olarak çalışan iki farklı sistemdir ve 15.05.2010 günü denenerek görülmüştür ki; bu iki sistem birleştirildiğinde her iki sistem de çalışmamaktadır. Buna göre, 17.05.2010 günü İTS ile MEDULA Provizyon Sisteminin bağı koparılmış, sistem ancak bu şekilde işler halde tutulabilmiştir.


Bir başka ifadeyle, İlaç Takip Sistemi, MEDULA Provizyon Sisteminden yani reçeteye onay veren sistemden bağımsız olarak işlem görürken, İTS erişimi MEDULA Provizyon Sistemi üzerinden yapılmaya çalışılmış ve bu durumda MEDULA Provizyon Sistemi de çökmüştür.


PİLOT ECZANELERDE BİLE SİSTEM ÇALIŞMIYOR!!!


Şu anda, Türk Eczacıları Birliği’nin önerisiyle 500’le başlayan, daha sonra 1000’e çıkan ve nihayet 3500’e ulaşan pilot eczane, Medula Provizyon Sistemi üzerinden İTS onay işlemi yapmakta, ancak bu durumda dahi sistemin çökmesine engel olunamamaktadır. 24.000 eczane için uygulanmak istenen sistem, 1,5 aylık bir çabanın sonucunda sadece 3500 eczane tarafından uygulanabiliyor olmasına rağmen, günde en az 3 saat süreyle hiç çalışmamaktadır. Hastalarımız ise uzun süre eczanelerde beklemektedirler. Sistem çalıştığı zamanlarda ise, eczacılar bir işlemi defalarca tekrarlamak durumunda kalmakta, gündüz giremedikleri reçeteleri gece geç saatlere kadar girmek zorunda kalarak adeta çile dolu günler yaşamaktadırlar.

Daha önceki açıklamalarımızda da defalarca söylediğimiz gibi, İTS konusunda üzerine düşen görevi yerine getiren sadece eczacılardır. Öyle ki, sırf hastalarımız mağdur olmasın diye, sorumluluğumuz dışındaki alanlara bile müdahale ediyor, depoların ve ilaç sanayinin karekodlama görevlerini, sistemin defalarca ertelenmesine rağmen yapmadığı ortadayken, bu sisteme sabırla katlanıyoruz. Ancak, bu özverimiz görmezden gelinmekte, eczacılarımızın işini kolaylaştıracak önerilerimizin dikkate alınması yerine, hedeflenenin sadece onda biri oranında ve aksayarak çalışan bu sistemin, “tıkır tıkır işlediğinin” ifade edilmesi, meslektaşlarımızı rencide etmiştir.


Tüm bunların ışığında, yetkilileri, yaşadığımız sıkıntılar konusunda duyarlı ve meslektaşlarımızı incitici, kamuoyu önünde rencide edici ve basını ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici açıklama yapılmaması konusunda daha hassas olmaya davet ediyoruz."

 

Manşetler

DUYURU-4